Навіть якщо цей день не припав на п'ятницю, тиждень все одно вважається П'ятницьким, тому всі повір'я все одно діють. Сьогодні не дозволяли орати і боронувати, жінкам не можна було прясти. У день пам'яті великомучениці не можна було працювати ні в якому разі. Якщо прясти і ткати, у Параскеви П'ятниці «засмітяться очі». Раніше навіть конопель в будинку не ставили. А якщо хто буде прясти, то його батько і мати на тому світі будуть сліпими.

Однак шити в цей день можна було. А ось прати і «золити» білизну (так раніше мили золою), то п'ятниця буде на тому світі за цією людиною ганятися. Також не можна мити підлогу, тому що «після смерті будеш в помиях перевертатися»

Ще сьогодні можна:

  • Пекти хліб;
  • Мести сміття з хати;
  • Чистити труби;
  • Мити голову;
  • Купати дитину.

Дітей не купають щоб на них сушець не напав (хвороблива худорба). Але якщо все ж викупали, то щоб вона не захворіла потрібно зробити обряд. Мати повинна віддати дитину сторонній жінці, вона повинна підійти з нею до вікна і продати за гріш матері. Мати бере дитину через вікно і платить. А гріш жінка повинна витратити на користь святої. За допомогою цього обряду дитина стає чимось новим, тому на ній не буде кари за купання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Сьогодні не можна також і сміятися, інакше будете багато плакати в старості. А якщо сміялися над людьми, то дістанеться вам на тому світі.

Діти, які народилися сьогодні мають дар передбачення. Їм потрібно жити поруч з річками і джерелами. З них вони черпають силу. Таким людям потрібно носити онікс.

Раніше Знай.uа повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що аура може розповісти всю правду про кожен знак Зодіаку

Також раніше Знай.uа повідомляв, чого чекати в Чорну п'ятницю 23 листопада і чи будуть реальні знижки