У нових законах №8487 і №8488 про зниження акцизного збору при імпорті авто є свої плюси і мінуси. Так, у них немає позитиву для автоімпортерів.

Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Експерт зазначає, що фактично дозволили ввозити будь б/у авто. Для простих українців "евробляхеров" це 100% перемога і 100% позитив. Особливо знижка на розмитнення протягом 90 днів з моменту публікації законів.

"Плюс розмитнення без виїзду за кордон на внутрішній митниці без документів на авто при наявності договору купівлі/продажу авто, оформленого без нотаріуса в будь підворітті на Подолі. Тому привітати їх можна, вони об'єдналися і перемогли, поки автомобілісти на українській реєстрації мовчали", - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Негативними ж закони виявилися для тих, хто заробляв на ввезення "евроблях". При цьому експерт вважає, що нові правила є позитивними для простих українців, які не мають автомобілів.

"За зниженими податками (в 5-38 раз) можна пригнати навіть авто Євро-0. Плюс депутати почули критику і поширили знижку 50% на акциз на всіх українців, а не тільки "бляхерів", - зазначає він.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада продовжує не жалувати власників автомобілів з іноземною реєстрацією. Складається таке враження, що там, під куполом, не займаються більше нічим, крім як ускладненням життя евробляхеров. В підтвердження цьому парламент випустив ще два закони, здатних перетворити життя будь-якого свідомого власника автомобіля на єврономерах в справжнісіньке пекло.

Нагадаємо, депутати вдарили по українцям відразу двома садистськими законами. Парламент випустив одразу два "каральних" закону, що стосуються евроблях.

Як повідомляв Знай. ua, блогер показав, чиї інтереси враховує прийнятий закон, і це не прості люди. Володіння автомобілем з іноземною реєстрацією стало надто дорогим задоволенням.

Знай. ua писав, що експерт пояснив, як влада обдурила всіх евробляхеров. Рада прийняла довгоочікуваний закон.