У понеділок, 12 листопада, стало відомо, що з 1 січня 2021 року буде заборонено надання послуг з маршрутних пасажирських перевезень транспортними засобами, не обладнаними ременями безпеки.

Про це повідомив генеральний директор Директорату з безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України Антон Щелкунов на прес-конференції, передає Уніан.

Він уточнив, що вносяться зміни до правил надання послуг пасажирським автомобільним транспортом. Заборона стосуватиметься маршруток, «протяжність маршруту яких більше 80 кілометрів».

Також Щелкунов зазначив, що передбачається обладнання транспортних засобів тахографами та обмежувачами швидкості. За його словами, в Європі працює обмеження швидкості для автобусів до 100 км на годину, а для вантажного транспорту - до 90 км.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«А у нас, ми бачимо, автобуси носяться зі швидкістю 150-160 км, що призводить до високої аварійності», - додав гендиректор.

Як стверджує Щелкунов, вже проводилися консультації з Литвою з приводу вартості переобладнання одного місця транспортного засобу, випущеного до 2010 року. Уточнюється, що в транспортних засобах, випущених після 2010 року, всі пасажирські місця вже оснащені ременями безпеки.

«Ми отримали відповідь - 50 євро, це ремінь безпеки і нове сидіння», - розповів чиновник.

У свою чергу перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що за 9 місяців цього року винесено понад 216 тисяч постанов про порушення правил дорожнього руху у сфері користування ременями безпеки. Він нагадав, що штраф за невикористання ременів безпеки становить 51 грн.

«Є законопроект, який вже пройшов голосування у Верховній Раді, про підвищення штрафу до 850 грн і, на мою думку, це більш адекватний штраф за дане правопорушення», - сказав Білошицький.

Нагадаємо, що початок демонтажу Шулявського мосту почнуть тільки у січні 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, новий закон про розмитнення авто, прийнятий Радою нещодавно, поставив під загрозу володіння машиною і можливість її купити.

Також портал Знай.uа писав, що депутати вводять санкції за порушення митних правил при ввезенні авто в Україну і запускають тотальний контроль за їх переміщенням.