Всесвітній день доброти

У багатьох країнах святкування цього дня вже стало дуже доброю традицією. У Токіо в 1998 році пройшла перша конференція Всесвітнього руху доброти, в якій взяли участь представники Великобританії, США, Австралії, Японії, Таїланду, Канади і Сінгапуру. Це свято стало приводом згадати про прекрасну людську якість доброти і об'єднати подібні рухи у всіх країнах в один, щоб показати на скільки нескладно творити добро, і яка колосальна віддача від таких вчинків. Також день повинен посприяти об'єднанню націй з різними мовами і культурами. Тільки з добрими вчинками можна отримати потрібну єдність і взаєморозуміння зі збереження самобутності і унікальності.

Міжнародний день сліпих

В цей день ще в 1745 році народився Валентин Гаюї, він був педагогом і заснував в Петербурзі і Парижі школи і підприємства для сліпих. Дату вирішили заснувати Всесвітня організація охорони здоров'я, щоб привернути більше уваги до людей, які втратили зір. До 18-го століття в світі не було жодного навчального закладу для сліпих. А Гаюї створив свособ навчання з придуманим шрифтом. Він відкрив першу таку школу в своєму ж будинку, витратив тільки свої особисті гроші і назвав школу «Майстерня трудящих сліпих». Його першим учнем був хлопчик, якого він підібрав на церковній паперті, а потім в школі почали вчитися ще 11 безпритульних.

Православні свята:

  • День мученика Епімаха Нового.
  • Преподобної Маври Констанипольскої.
  • Апостолів від 70-ти Стахія, Амплія, Урвана, Наркисових, апеллой і Арістовул.

Спиридон і Нікодим

У цей день відзначається пам'ять преподобних Спиридона і Нікодіма, просфорникам Печерських. У цей день наші пращури переводили курок в зимові закути, а слабких і старих відзначали, вибирали птахів на забій. Тому сьогодні було багато страв з курки на столах: запечена і фарширована, у вигляді котлет, пироги курники з начинкою з м'яса курки. У цей день мисливці виходили на полювання на зайця на снігу, а рибалки виходили рибалити.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Анатолій, Артемій, Василь, Всеволод, Герман, Іван, Інокентій, Кузьма, Леонід, Нікодім, Микола, Петро, Роман, Сергій, Спиридон, Степан, Трохим, Федір, Яків

Раніше Знай.ua повідомляв, що 8 березня не буде, вже придумали заміну

Нагадуємо, що карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційне пророцтво

Також раніше Знай.ua повідомляв, українці панікують через перенесення Різдва.