Українським поліцейським в Одеській області вдалося затримати банду злочинців з 13 людей. Відомо, що дане угрупування насильно утримувало в неволі 94 людини і змушувала їх безкоштовно працювати у сфері сільського господарства.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Національної поліції Сергій Князєв.

Сучасна історія рабства. Поліцейські звільнили 94 людини, які шукали заробіток, а опинилися у неволі. 13 членів...

Geplaatst door Сергій Князєв op Maandag 12 november 2018

За словами Князєва відомо, що в ході проведення обшуків копи вилучили у підозрюваних автомобілі марок Mercedes і BMW, зброю, а також мільйон гривень готівкою.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Сімейна пара, обом по 38 років, громадянин Грузії, громадянка України, організували в Одеській області сільгосппідприємство, на якому кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей", - написав на своїй сторінці Князєв.

На місці у потерпілих забирали документи і телефони, а також змушували їх працювати протягом 13 годин на добу.

Як виявилося, для того, щоб люди потрапили на цю роботу, їх заманювали вербувальники. Найчастіше вони шукали людей на залізницях.

"Підшукували соціально незахищених людей, обіцяли роботу, стабільну зарплату 450-500 гривень на день, житло та харчування. Географія пошуку жертв – 22 області та місто Київ. За кожного доставленого "раба" вербувальники отримували по 500 гривень", - додав глава Нацполіції.

Варто нагадати, що в Україні громадяни все частіше відкривають банківські картки, а також все популярнішими стають кредити на споживчі цілі. Як розповів начальник управління розвитку зарплатно-карткових проектів "Укргазбанку" Антон Гонтаренко, активне зростання попиту на послугу можна пояснити не тільки збільшенням потреби в позиках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська вчена разом зі своїм чоловіком тримала в рабстві будівельника з Польщі. Підозрюваним пред'явлено обвинувачення. В поліції цю ситуацію прокоментували так: у 21 столітті ніхто не повинен жити в рабстві. Повідомляється, що в числі підозрюваних виявилася викладачка Саутгемптонського університету і її чоловік.

Нагадаємо, рабство з власної волі: мільйони українців намагаються купити, будьте обережні.

Як повідомляв Знай.uа українським заробітчанам загрожує смертельна небезпека в Європі: як не потрапити в пастку.

Знай.uа писав, як над українськими заробітчанами знущаються в Польщі.