З 8 листопада в український прокат вийшов фільм "Дике поле", знятий за романом Сергія Жадана "Ворошиловград".

Автором картини виступив Ярослав Лодигін - журналіст і один із засновників інтернет-радіостанції "Аристократи", який вперше спробував себе в якості режисера і одного зі сценаристів.

Іронія, нецензурна лайка, перестрілки і погоні - в цій стрічці є все, що потрібно для справжнього блокбастеру, який творці нарекли "истерном", адже дійство розгортається на Сході України.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сюжет крутиться навколо Германа, звичайний хлопець, який сам не знає, чого хоче від життя, за 30 років тільки встиг повернутися додому, а тут – немає особливих висот - ні в особистому, ні в професійному житті.

Але раптом він дізнається, що зник його брат, а бензоколонка, яка дісталася їм у спадок, потрапляє під приціл місцевих рекетирів.

Сергій Жадан
Сергій Жадан

"Ми всі перебуваємо в стані" дикого поля "- це триває тисячоліття. Але я сподіваюся, що ми вибираємося з нього. Взагалі цей фільм, не про Донбас - він про всіх нас, "- зазначав Ярослав Лодигін.

За короткий проміжок часу ця стрічка прийшлася до душі багатьом, у соціальних мережах – безліч позитивних коментарів. Зацікавила вона і акторів з фільму "Кіборги" – Роман Ясіновський свого часу зіграв там ефектного персонажа з позивним Гід:

"Українське кіно ніхто не хоче показувати у зручний час, пропустила багато фільмів через це. Але "Дике поле" виключення, принаймні у Києві, піду в Лавину.", "Багато розбіжностей" "Треба йти", "Не вірив, що вийде настільки круто, українське кіно дає хороші плоди, культовий фільм", "Це перший український вестерн –Кустуриця та Коени", "Я зі Сходу, хотілося перевірити, чи вдасться режисеру передати небо, запахи, "бізнес-культуру Донбасу", був ефект невпізнання", - пишуть у коментарях.

Дивіться: "Дике поле" за романом Жадана (офіційний трейлер)

Нагадаємо, в мережі з'явився перший трейлер оновленого фільму "Кладовище домашніх тварин". Як повідомляв "Знай.ua", фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука під назвою "Штангіст" отримав гран-прі короткометражного конкурсу на 34-му Варшавському кінофестивалі. Також "Знай.ua" писав, культовий кінооператор поставив на місце запроданців власним прикладом.