Фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука під назвою "Штангіст" отримав гран-прі короткометражного конкурсу на 34-му Варшавському кінофестивалі. Про це повідомляють засоби масової інформації.
Фільм "Штангіст" був відзначений гран-прі в короткометражному конкурсі. Варто також нагадати, що в травні цього року короткометражка виграла національний конкурс кінофестивалю "Молодість".

Повідомляється, що на Варшавському кінофестивалі було представлено три українські стрічки. Так, крім "Штангіста", там показали документальний фільм "Какофонія Донбасу" Ігоря Мінаєва і "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк. Фільми Сухолиткого-Собчука та Нікітюк створені в польській ко-продукції. Головний приз фестивалю отримав фільм "Делегація". Зазначимо, що Варшавський кінофестиваль – один з ключових фестивалів у регіоні, має статус класу "А".

Фільм "Штангіст" – знятий в українсько-польської ко-продукції. Він показує життя важкоатлета, який готується до важливих змагань. Головну роль у фільмі зіграв непрофесійний актор Олександр Лой.

Раніше повідомлялося, що український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскару. Український фільм "Донбас" увійшов у список картин, які пройшли кваліфікацію на участь в боротьбі за "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою". Про це повідомила прес-служба Українського Оскарівського комітету.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Американська кіноакадемія оголосила список країн, які пройшли кваліфікацію на участь в категорії "Кращий фільм іноземною мовою". В цьому році це 87 країн. Україна бере участь з фільмом Сергія Лозниці "Донбас", - повідомили у відомстві.

Як повідомляється, номінантів на премію буде оголошено 22 січня 2019 року.

Нагадаємо, у мережі показали новий трейлер фільму "Дике поле" за романом Жадана.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Лаврова скрепно пропіарили український фільм "Донбас".

Також портал "Знай.uа" писав, що "Скажене весілля" б'є всі мислимі і немислимі рекорди, Горбунов рахує мільйони.