Після росту, що спостерігався недавно, ціни на нафту почали повільно повертатися до початкової позначки.

Як передає replyua.net, такими є результати торгів, що відбулися в вівторо, 13 листопада. У тому числі, січневі ф'ючерси на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures в 9:15 за Києвом подешевшали на 0,70 долара (1,00%) і зараз складають 69,42 за барель. Вартість нафти WTI з поставкою в грудні на інтернет-торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на 0,77 долара (1,28%) – до 59,16 долара за барель.

Раніше нафта Brent піднялася в ціні на 1,60 долара і наблизилася до 72 доларів за барель. Ціна сорту WTI піднялася на 1,04 долара і переступила позначку в 61 долар США.

Крім того, за повідомленнями ЗМІ, Саудівська Аравія планує незабаром знизити рівень видобутку нафти. Глава міністерства енергетики країни Халед бен Абдель Азіз аль-Фалеха повідомляє, що технічний аналіз вказав на те, що потрібно знизити обсяги видобутку для стабілізації ринку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Норвегії після зіткнення нафтового танкера з військовим фрегатом Helge Ingstad довелося закрити кілька нафтових і газових заводів. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що аварія призвела до закриття великого експортного терміналу з прийому північноморської нафти. Газовий завод Kollsnes, потужність якого становить 144,5 млн кубометрів на добу, також довелося тимчасово призупинити. Цей завод постачає продукти до Великобританії та країн Європи.

Припинено також видобуток сировини на платформі Troll A, а також на родовищах Oseberg і Grane.

Нагадаємо, роздрібні ціни на скраплений газ зросли в середньому по країні за день на 4 копійки за літр — до 16,38 гривні за літр.

Раніше Знай.ua повідомляв, стало відомо, що і на скільки подорожчає в кінці року і в 2019-му.

Також Знай.ua писав, міжнародне рейтингове агентство Standard&poor's Global Ratings спрогнозувало курс гривні на три роки вперед.