Стало відомо, що до початку дії нового ринку електричної енергії механізм цінового регулювання на електроенергію для українців змінюватися не буде.

Про це заявили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), передає «Хвиля».

«До дати початку дії нового ринку електричної енергії зберігається діючий механізм цінового регулювання для населення, який передбачає, що різниця в тарифах для населення між фіксованими та ринковими рівнями компенсується енергопостачальним компаніям через механізм дотацій за рахунок промисловості, залізничного транспорту, бюджетних організацій та інших споживачів, які платять більше за електроенергію», — вказується в повідомленні Нацкомісії.

При цьому в НКРЭКУ додали, що «для загального економічного інтересу в електроенергетичній галузі» учасники ринку можуть отримати спеціальні обов'язки. Так, пропозиції щодо обсягів та умов покладання спеціальних обов'язків Комісія готує і подає їх до Кабінету міністрів після проведення консультацій з секретарем Енергетичного Співтовариства.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Крім того, за інформацією джерела на ринку електроенергії, вартість електрики для українців точно не зміниться до нового року.

Уточнимо, що в нашій країні діє тариф на електроенергію з 1 березня 2017 року. Зокрема, при споживанні до 100 кВт/год тариф становить 0,90 грн (з ПДВ), а за об'єм понад 100 кВт — 1,68 грн.

Нагадаємо, що українці можуть платити вчетверо менше за тепло, якщо здійснять ефективний енергоаудит у своїх будинках.

Як повідомляв портал Знай.uа, у наступному році в Україні зростуть тарифи інтернет і кабельне телебачення. Подорожчання в основному торкнеться мінімальних пакетів послуг.

Також портал Знай.uа писав, що комунальне підприємство "Київтеплоенерго" обіцяє до кінця цього року не підвищувати тарифи на теплову енергію для населення.