Українці затамували подих у очікуванні Об'єднавчого Собору, який остаточно розставить усі крапки над "і" стосовно надання Томосу УПЦ.

Томос в Україні
Томос в Україні

Дату Об'єднавчого Собору оголосять офіційно після того, як будуть завершені всі приготування, пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення архієпископа Української православної церкви Київського патріархату Євстратія Зорі у Facebook.

За його словами, "поки дата офіційно не оголошена — по суті її наразі немає".

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

"Різні джерела, особливо засоби московської дезінформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, тому що процес підготовки ще триватиме - створити цунамі "зради", — пояснив Зоря.

Окрім того архієпископ додав, що підготовка до об'єднавчого собору, хоч і з труднощами, але триває.

"Тому не треба сіяти безпідставні очікування — щоб потім так само безпідставно не поширювалася "зрада", - резюмував він.

Про дату Об‘єднавчого Собору 1. Дата Собору буде оголошена офіційно. Доки вона офіційно не оголошена - по суті дати...

Geplaatst door Євстратій Зоря op Woensdag 14 november 2018

Нагадаємо, днями Ієрархи Української православної церкви Московського патріархату заявили, що на них "чинили тиск" під час зустрічі із президентом Петром Порошенком.

Про це розповів радник глави держави, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, не назвавши, втім, конкретних прізвищ.

Раніше Знай.uа писав про те, що наближається чорна дата в історії України - вшанування чергових роковин нелюдської трагедії Голодомору 1932-1933 років.

У зв'язку з цим Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українського народу і заявив про рішення надати автокефалію Українській церкві.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

"Константинопольська Церква Матір спілкується з усіма Вами з тягарем на серці, в молитві згадуючи Голодомор Українського Народу, трагічну та нелюдську подію 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного та жорстокого голоду" - зазначив Варфоломій.

Також Знай.uа повідомляв, що днями іще одні представники світового православ'я станцювали під дудку РПЦ щодо надання автокефалії Україні.