Президент Петро Порошенко відзначився жорсткою заявою у бік РПЦ на одному із офіціних заходів.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу глави держави.

В ході міжнародної конференції "Уроки гібридного десятиліття: що потрібно знати для успішного руху вперед" Порошенко заявив, що ні російської церкви, ні збройним силам робити в Україні нічого, адже "російська православна церква - елемент російської політичної системи, і їй не місце в Україні".

Путін і патріарх Кирило
Путін і патріарх Кирило

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Хіба це нормально, коли в Кремлі збирається терміново Рада безпеки Росії на чолі з Путіним з одним питанням на порядку денному - як захистити Російську православну церкву в Україні. Дорогі мої, вам тут нічого робити. Нічого робити вашій церкві. Нічого робити вашим збройним силам. Нічого робити вашому озброєння. Додому, в Росію ", - заявив Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Окрім того гарант підкреслив, що держава не втручається в справи церкви, а й іноземним державам цього робити не дозволить.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патриархату виступила із заявою, що вважає неможливим свою участь в об'єднавчому соборі.

Про це повідомляють у прес-службі Київського митрополита (МП) архієпископа Онуфрія Ніжинського Климента.

Онуфрій
Онуфрій

Представник Московського патріархату підкреслив, що не бачить можливості брати участь у створенні єдиної української церкви.

Як писав раніше Знай.ua, Вселенський патріарх Варфоломій закликав Москву усвідомити, що Україна та її народ має повне право "на свою духовну незалежність". Також Варфоломій зазначив, що Російська православна церква повинна нарешті усвідомити те, що Української Церкви отримала автокефалію та змиритися з цим.

Патріарх Варфоломій
Патріарх Варфоломій

Про це повідомляє ASN.

"Вселенський Патріархат звільнив багато народів на Балканах, послабивши себе, але визнавши їх право на церковну незалежність ... і Москві варто було б визнати, що український народ, яким вона керувала в не православному порядку отримала кілька століть в свою юрисдикцію, або точніше в управління, що цей народ має право на церковну незалежність, на автокефалію ", - заявив Вселенський патріарх.

Також Знай.ua писав про те, що днями спливли результати журналістського розслідування, яке стосується статків глави Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія.