Українська православна церква Московського патриархату виступила із заявою, що вважає неможливим свою участь в об'єднавчому соборі.

Про це повідомляють у прес-службі Київського митрополита (МП) архієпископа Онуфрія Ніжинського Климента.

Представник Московського патріархату підкреслив, що не бачить можливості брати участь у створенні єдиної української церкви.

“Близький соратник Онуфрія підкреслює, що вважає неможливим свою участь, а також участь всіх членів Української Церкви Московського патріархату, єдиною канонічною в Україні на думку РПЦ) в Об'єднавчому Синоді українських єпископів”, — пише видання.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Крім того, Климент вважає неправильним рішення Константинополя про скасування документа, яким вводився Московський патріархат на території України. Тобто рішення від 1686 року.

В кінці 17 століття на землях, що зараз є територією України, складалася дуже непроста ситуація, оскільки у Константинопольського патріарха Діонісія не було фізичної можливості висвячувати київських митрополитів, які перебували в його юрисдикції. Москва в результаті складних переговорів і багатих підношень домоглася, що патріарх Діонісій передав право висвяти київських митрополитів патріарху Московському.

Проте патріарх Діонісій поставив декілька умов, серед яких патріарху Московському передавалося право церковного суду над Київським митрополитом.

Нагадаємо, московський піп втягнув у справу диво Господнє, Кирило аплодує стоячи. "Щоб уникнути страшної трагедії, мені довелося згорнути на могилки".

Як повідомляв Знай. ua, Вселенський патріарх приголомшив новою заявою. Кілька днів тому було підписано угоду про створення незалежної української церкви.

Знай. ua писав, що історія з попом, крушившим могили, отримала несподіване продовження.