Днями Ієрархи Української православної церкви Московського патріархату заявили, що на них "чинили тиск" під час зустрічі із президентом Петром Порошенком.

Про це розповів радник глави держави, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, не назвавши, втім, конкретних прізвищ.

Павленко підкреслив, що в переговорах брали участь представники того крила УПЦ МП, в якому схвально ставляться до ідеї автокефальної Української православної церкви, планують спільно йти на об'єднавчий собор і створювати спільно церкву.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, дуже скоро імена готових до об'єднання представників УПЦ МП стануть відомі, оскільки, як тільки священики домовляться між собою, буде названа дата і місце проведення об'єднавчого собору.

Як відомо, на зустрічі були присутні митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), митрополит Вінницький і Барський Симеон та архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет.

Раніше Московський патріархат влаштував демарш, організувавши засідання Собору єпископів на час запланованої зустрічі з президентом Петром Порошенком.

"Не треба забувати, що Росія воює проти України, а тому глава держави повинен перебувати під особливою охороною. Тому його пріоритет — визначати місце для проведення зустрічі", — написав у Facebook речник УПЦ КП Євстратій (Зоря).

Дивіться: зустріч Порошенка з ієрархами УПЦ МП

Нагадаємо, представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з президентом України Петром Порошенком.Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, що буде з Андріївською церквою після отримання Томосу. Також "Знай.ua" писав, Порошенко розповів про "державну церкву" після надання Томосу.