На півночі штату Каліфорнія, швидко поширюється лісова пожежа, влада США прийняла рішення евакуювати декілька десятків тисяч осіб. Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан на порушеній пожежею території штату.

Рятувальники на півночі штату Каліфорнія, знайшли тіла ще 8 жертв в результаті масштабних лісових пожеж, таким чином, загальне число загиблих від стихії вже досягло 59 осіб. При цьому зниклими без вісті числяться 130 осіб.

Вогонь знищив тисячі будівель, палає зараз понад 55 тисяч гектарів землі. І незважаючи на те, що вітри, які роздмухували полум'я, стихають, пожежники поки стримують лише третину пожежі.

Як передає "Голос Америки",у вогняну пастку під час лісової пожежі потрапила українка Елла Проценко.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

У мережі показали ролик, на якому жінка з дітьми на машині намагалася вибратися з пожежі. Відео переглянуло вже більше двох мільйонів чоловік зі всього світу. На знятих кадрах чути, що в машині з дівчиною знаходяться її маленькі діти, які молилися і просили допомоги.

Як повідомила сама українка, люди потрапили у вир вогню за кілька хвилин до приїзду пожежників і поліцейських.

"Вітер був неймовірно сильний, а вогонь поширювався за секунди", - сказала жінка.

Також вона додала, що після того, як на автомобіль посипалися іскри, вона прийняла рішення розвернутися і врятувати своїх дітей.

"Ти їдеш і ти розумієш, що ти не хочеш ... На цьому відео я кажу: я боюся туди їхати, я боюся, я не хочу туди їхати. Я відчула, я реально відчула смак смерті. Я це відчула, я відчула, що мої діти можуть загинути оце зараз. Коли іскри хлинули, я зібралася з духом і зрозуміла, що мені зараз потрібно рятувати моїх дітей. зараз відповідальність за їх життя - на мені. я прийняла це рішення і я поїхала проти течії ", - каже Елла.

"Показувала іншим машинам, щоб вони розверталися і їхали у зворотній бік, тому що там не можна було проїхати", - зазначила українка.

Нагадаємо, шикарні особняки і затишні сімейні гніздечка відомих представників шоу-бізнесу серйозно постраждали від масштабних лісових пожеж, які зараз тероризують Каліфорнію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Запоріжжі в результаті потужного вибуху три людини госпіталізовані в місцеву медустанову.

Також "Знай.uа" писав, у ніч з 13 на 14 листопада сплячий Київ розбудило страшне НП, сталася масштабна пожежа, вогонь спалахнув по вулиці Коноплянской.