Передноворічний ажіотаж уже починає охоплювати Україну, адже до найочікуваніших свят року лишилося трохи більше місяця, тому вже час думати про подарунки та планувати дозвілля.

Українців хвилює прогноз погоди під час святкових днів, адже ні для кого не секрет, що стихія може зіпсувати навіть найкраще дозвілля.

На новорічні свята українців чекає мороз до 6 градусів з подальшим потеплінням.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань, зазначивши, що до кінця грудня в Україні збережеться тепла погода з невеликими заморозками.

"Перші дні місяця зустрінуть нас мінусовою температурою в межах 2-4 градусів, після прийде потепління до +5 градусів тепла. Така температура коливатиметься майже до кінця грудня, з невеликими заморозками. І тільки 28 -31 числа повернеться мороз до 6 градусів", - сказав Горбань.

погода в Україні
погода в Україні

Синоптик зазначає, що в грудні можна очікувати дощів з мокрим снігом, але якраз до Нового року в Україні по-справжньому засніжить.

"1 січня очікується мінусова температура до 6 градусів зі снігом. Правда, на православне Різдво, 7 січня, очікується плюсова температура - до 4 градусів, тепло збережеться до середини місяця. Далі буде відбуватися поступове похолодання. Найсильніших морозів варто чекати з 22 січня до -25 градусів ", - резюмує синоптик.

Нагадаємо, в Україні можуть перенести Різдво на іншу дату після того, як Українська православна церква отримає Томос про автокефалію. Такою новиною нещодавно шокували українців.

святкування Різдва
святкування Різдва

Про те, чи справді дата святкування головного зимового свята українців буде перенесена і до чого готуватись православним людям, пише видання "Хвиля".

З огляду на те, що Константинопольська церква, під покровительством якої існуватиме після отримання Томосу єдина православна церква в Україні, живе за григоріанським календарем, то цілком імовірно можливе перенесення святкування українцями Різдва Христового – із 7 січня на 25 грудня. Адже саме 25 грудня відзначають Народження Христа на Фанарі (історичний район Константинополя, де розташована резиденція Вселенського патріарха).

Раніше Знай.uа писав про те, що чутки про так зване перенесення Різдва спростував єпископ Української православної церкви Київського патріархату, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря.

Також Знай.uа повідомляв, що українців накриває хвиля передноворічної істерії.