"Чутки" про так зване перенесення Різдва спростував єпископ Української православної церкви Київського патріархату, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Свою думку з приводу маси повідомлень у ЗМІ щодо "перенесення Різдва в Україні" Євстратій Зоря висловив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Засоби масової російської пропаганди без вказівки найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина Помісна УПЦ нібито "використовуватиме новий стиль" церковного календаря. Абсолютно очевидно, що це - інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні", - зазначив Зоря.

СТОП-ФЕЙК: Про церковний календар і чергову інформаційну диверсію Засоби масової російської пропаганди без наведення...

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
Geplaatst door Євстратій Зоря op Vrijdag 9 november 2018

Архієпископ заявив, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але і велику кількість опонентів. Він упевнений, що в минулому ряд прикладів адміністративного впровадження нового стилю призводив до поділу в церквах, навіть до розколів, які тривали десятиліттями.

Питання переходу на новий календар не розглядається. А поширення неправдивої інформації про впровадження "нового стилю", за словами Євстратія, є інформаційною провокацією.

Варто нагадати, що в Україні можуть перенести Різдво на іншу дату після того, як Українська православна церква отримає Томос про автокефалію. Такою новиною нещодавно шокували українців. Про те, чи дійсно дату святкування головного зимового свята українців буде перенесено і до чого готуватися православним людям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що невідомі по всьому Львову залишили провокаційні "послання" біля храмів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Знімки, які свідчать про цей факт опубліковано на сторінці Львівської міської організації Добровольчого руху ОУН в соцмережі Facebook.

Нагадаємо, головний банкір попів Путіна попався на гарячому, пожертвування накрилися "мідним кадилом".

Як повідомляв Знай.uа Папа Римський подарував подарунки духовному лідеру Сходу.

Знай.uа писав, викинувся з оглядового майданчика Почаївської лаври: моторошне самогубство нажахало всю Україну.