Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод

Щорічно кожну третю неділю листопада відзначається Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. В цьому році дата припадає на 18 листопада.

Цей День вперше відзначили в жовтні 2005 року, коли Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/60/5) оголосила Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод (World Day of Remembrance for Road Traffic Victims).

Головне завдання цієї міжнародної події - привернути увагу всіх людей планети до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожньо-транспортних подій щодня гине більше трьох тисяч людей і близько 100 тисяч отримують серйозні травми. Більша частина загиблих та постраждалих — молоді люди.

День Іони

У неділю, 18 листопада, відзначається народне свято День Іони (за старим стилем – 5 листопада). В церковному календарі це день пам'яті архієпископа Новгородського і Псковського Іони, ігумена Отенської пустелі.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Традиційно в цей день незаміжні дівчата просять Господа про доброго чоловіка. Згідно з народним повір'ям, якщо на зорі навколо будинку розкидати зроблені своїми руками дрібнички та дрібні монети, то женихи зовсім скоро з'являться у порога.

Також у День Іони закінчується прибирання плодів чорної редьки. Редька з'являлася на столах у селян постійно. З нею любили квасити капусту, подавали і просто тонко нарізану, политу олією і посипану цибулею. Завдяки фітонцидам, що містяться в цьому коренеплоді, застуда та інфекції, часті для цього часу року, обходили селянські сім'ї стороною.

День працівників сільського господарства України

День працівників сільського господарства відзначається в Україні щорічно у третю неділю листопада згідно з Указом Президента №428/93 від 7 жовтня 1993 року. У цьому році свято припадає на 18 листопада.

Варто відзначити, що це професійне свято працівників сільського господарства, підприємств по переробці сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних і обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу.

Іменини в цей день

Гавриїл, Галактіон, Григорій, Іона, Памфіл, Тимофій, Тихон.