У лісових масивах Дніпропетровської області авіація розкидає вакцину проти сказу. Три літаки будуть працювати протягом тижня, щоб запобігти епідемію серед диких тварин. За день по лісовим масивам розкидають більше сорока тисяч доз препарату. Пілотам створюють спеціальні маршрути, щоб розподілити вакцину рівномірно по всій території. Капсули з вакциною приховані в приманках, розміром із сірникову коробку.

Як запевняють в Госпродспоживслужбе,.препарат - максимально ефективний для лисиць і повністю безпечний для людей.

"В радіусі восьми кілометрів від приманки лисиця її почує. Всередині приманки знаходиться блістер з вакциною, при прокусуванні він потрапляє на піднебіння, мигдалини тварини. І виробляється імунітет протягом року на це захворювання", -розповів в. о. начальника управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Госпродспоживслужбы Дніпропетровської області Андрій Говтвян.

Нещодавно в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала українцям, як уберегтися від сказу, якщо їх вкусила хвора тварина.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відповідні рекомендації розміщені на її сторінці в Facebook.

Відповідні рекомендації розміщені на її сторінці в Facebook. "Запам'ятайте, що після укусу не треба очікувати симптомів! Збережіть собі ці правила. Навіть якщо укус був не до крові, слина зараженої тварини може потрапити на подряпини, а це – пряма загроза заразитися", – написала Супрун.

Імунізація лисиць і вовків триває по всій Україні. Одній тільки Дніпропетровській області виділили 13 мільйонів гривень на цю важливу роботу. Фахівці кажуть, що сума цілком виправдана, тому що мова йде про безпеку людей. Вони відзначають, що з початку року зафіксовано 43 випадки захворювання тварин на сказ, половина з яких відбулася в дикій природі.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", археологи знайшли жахливе кладовищі

Також "Знай.uа" писав про те, що жителів налякав єнот-хуліган