Постраждалим в Києві в неділю, 18 листопада, фотографом виявився канадський журналіст Майкл Колборн.

Вже є реакція посла Канади в Україні Романа Ващука на цей інцидент. У своєму Twitter він написав: "Кримінальні дії вкрай правих радикалів заслуговують ефективноъ і переконливої відповіді поліції. Поліція показала, що вони можуть робити це на минулих подіях ЛГБТ. Їм необхідно підтвердити відданість захисту засобів масової інформації і правам людини для всіх".

Нагадаємо, конфлікт з двома невідомими чоловіками виник, коли журналіст проводив фотозйомку перед початком "ТрансМаршу 2018" на підтримку трансгендерів, під час якої активісти хотіли висунути ряд вимог, пов'язаних із правами трансгендерних людей.

Майкл Колборн збирався сфотографувати акцію, але на нього напали. В результаті і сам марш зірвала група невідомих, яка закидала активістів димовими шашками.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Інцидент з Колборном стався поблизу Володимирського собору. Журналіст викликав правоохоронців, які прибули на місце о 12:45. Один із нападників вдарив Майкла Колборна в обличчя, в той час як інший використовував газовий балончик.

Крім цього, учасникам маршу довелося перенести місце збору з парку Шевченка на метро "Університет", так як на запланованому місці зібралися противники акції. Але й біля метро "Університет" невідомі почали закидати учасників димовими шашками. Для уникнення зіткнень останні зайшли в метрополітен під контролем правоохоронців. Для цього на станцію метро "Університет" тимчасово не пускали пасажирів, але зі станції людей випускали.
Як розповів в Twitter колега Колборна Крістофер Міллер, канадський журналіст отримав удар в обличчя від радикалів, які зривали марш. При цьому журналісту зламали окуляри.

Сам же Майкл Колборн на своїй сторінці в Twitter написав: "На мене двічі напали. Чудова робота, Київ".

Як вже повідомляв сайт «Знай», у Києві почастішали напади на людей з застосуванням газових балончиків.