У Міністерстві соціальної політики вважають, що кошти, які українцям пересилають родичі-заробітчани також повинні важатися доходами фізосіб.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, прокоментуючи умови оформлення субсидій на оплату послуг ЖКГ та необхідність верифікації доходів фізичних осіб, - передає Радіо Свобода.

гроші

Кожен рік працюючі за кордоном українці переправляють родичам в Україну близько 6,5 млрд. доларів. Але в Україні ці кошти ніхто не декларує.

"Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують ЄСВ. Їх доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють по білому, містять і бюджетників і пенсіонерів і самі себе утримують. А той, хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства 6,5 мільярда доларів", – розповів Рева.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Тому. за словами чиновника, ці кошти повинні вважатися доходями фічичних осіб.

"Дохід – тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так от, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018 року, ці кошти в деклараціях наших субсидиантів не були вказані. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з'ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи", – пояснив чиновник.

українці

Нагадаємо, українцям розповіли, що вигідніше -корисутватися субсидією чи пільгами. Хто сьогодні та скільки може зекономити на опалті за комунальні послуги.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Мінсоцполітики розповіли, скільки українських родин отримають знижку від деражви на оплату компослуг.

Також Знай.ua писав про те, що нинішній опалювальний сезон в Україні виявитьсярекордно дорогим. На тлі здорожчання газу на 23.5% деякі міста ще більше підняли вартість блакитного палива.

Дивіться: Як отримати субсидію, щоб не розоритися в опалювальний сезон