Українські родини зможуть вибирати — користуватися в опалювальний сезон пільгою або субсидією. Про це повідомляє прес-служба Кабміну, передає Хвиля.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

В уряді пояснили, що якщо сім'я має право на субсидію, але її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше платити за комунальні послуги з урахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії. І навпаки: якщо в опалювальний період родині доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідчення, яке вказує, до якої категорії пільговиків відноситься та або інша особа, яка знижка по оплаті за житлово-комунальні послуги їй належить.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При пільговій оплаті за послуги квитанції жителям надходять вже з урахуванням знижки.

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Основними категоріями пільговиків, які мають право на комунальну знижку від держави, є: учасники війни (50% знижка); члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50% знижка); особи, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їх вдови (вдівці) (100% знижка); учасники бойових дій (75% знижка); особи з інвалідністю внаслідок війни (100% знижка); ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50% знижка); жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%); діти війни (25% знижка).

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Раніше ми писали, що на субсидію впливали виключно офіційні доходи домогосподарства.Про це повідомляють ЗМІ.

Однак зараз соцслужби враховують набагато більше чинників при отриманні допомоги від держави. Зокрема, мова йде про одноразові покупки на суму понад 50 тис. грн., наявність авто віком менше 5 років, проживання в квартирах понад 120 кв м і будинків понад 200.

Проте при призначенні субсидії не будуть враховувати аліменти і дотації на вирощування великої рогатої худоби.

Нагадаємо, заправкам дозволили знущатися з водіїв.

Як повідомляв "Знай.uа", чиновники придумали, як не виплачувати субсидії.

Також Знай.uа" писав, що Кабмін знову змінив правила, що потрібно знати простим українцям.