Євростат опублікував цікаві дані. Виявляється, понад 660 000 видів на проживання в Європі було отримано українцями за минулий рік. А популярність Польщі стрімко падає, хоча її свідоцтва досі в більшості – 88%.

90% українців їдуть в Європу заробляти, і лише 1000 осіб за весь рік забажали отримати європейську освіти. А в кінці жовтня стало відомо, що українці масово тікають з Польщі до Естонії та Німеччини. Польща вже визнала, що витік українських заробітчан – серйозна загроза для економіки країни. Тому Польща стала “шовковою’’ по відношенню до українців, аби вони тільки залишалися. Після недавніх рабовласницьких скандалів, пов'язаних з Польщею, країна прагне створити максимально оптимальні умови і втримати робочу силу.

Аналітики Польщі повідомили, що якщо Німеччина розширить ринок праці для країн, які не входять в Євросоюз, з Польщі виїде більше половини українців. На даний момент Польщі не вистачає близько 165 тисяч робочих кадрів, а прогнозується, що після відпливу українців цифра зросте до півмільйона.

Також ходять чутки, що поляки охоче беруть на роботу вихідців з Азії, ніж українців. І незабаром сезонні робітники з Індії, Бангладешу та Непалу витіснять українських працівників.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами експертів ринку праці, які спеціалізуються на наданні послуг у сфері працевлаштування за кордоном, інформація про масову втечу українських заробітчан з Польщі перебільшена.

"Можливо, інформаційним приводом стало те, що в 2019 році Німеччина почне видавати українцям піврічну робочу візу. Але ця інформація поки що на рівні чуток. До того ж, Польща обіцяє з 2019-го давати вже річні візи, замість нинішніх піврічних", — прогнозують експерти.

Фахівці впевнені, що в країнах Прибалтики зарплати приблизно такі ж, як і в Польщі. Але на роботу туди потрібен тільки вузьке коло фахівців — будівельники, працівники на виробництві та різноробочі. Та й умови праці в Прибалтиці, як правило, гірше, а витрати на харчування та проживання вище. З урахуванням цього, на руки виходить приблизно, як в Україні.

Як стверджують експерти, інформацію про масову втечу українських заробітчан з Польщі поширюють компанії, які обманюють людей при працевлаштуванні. Наприклад, обіцяють їм великі зарплати, офіційне працевлаштування та офіційні відрядження до Німеччини та Естонії, але за фактом люди туди їдуть нелегально.

Нагадаємо, родичів українських заробітчан шантажують субисидиями: що відбувається.

Як раніше повідомляв Знай.uа, розумні заробітчани надурили державу на круглу суму – у Львівській області розкрили масштабну аферу.

Також ми писали, що сотню нещасних українців вирвали з лап рабовласників.