Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зробив офіційну заяву щодо обрання Предстоятеля для єдиної помісної Української Православної Церкви.

Відповідний документ і текст заяви опублікував викладач кафедри богослов'я Київської православної богословської академії диякон Михайло Омелян.

Дану заяву Філарет змушений опубліковати як відповідь на поширення низки публікацій, явною метою яких було посіяти сум'яття в Українській Церкві і в суспільстві, а також підірвати процес діалогу між українською стороною і Константинопольської Матір'ю-Церквою – Вселенським Патріархатом.

Патріарх Київський і всієї Руси-України заявив, що обрання Предстоятеля для єдиної помісної Української Православної Церкви буде проходити на Соборі після того, як на ньому буде проголошено і затверджено церковне об'єднання.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Самовисування кандидатур на Предстоятельство в Церкві не допускається канонами. Також Філарет висловив подяку єпископату за висловлення довіри, а також за потужну підтримку з боку повноти Київського Патріархату і всього суспільства.

Філарет окремо підкреслив, що є неприпустимим, щоб привід змін у Церкві був використаний недоброзичливцями щоб підірвати її єдність або перетворити в знаряддя чужих інтересів, - таке знаряддя, яким, на жаль, є зараз Митрополія Московського Патріархату в Україні. Противники розуміють історичну важливість того, що відбувається, так само як і чутливість підготовчого процесу діалогу. Тому і роблять все, на що здатні, щоб перешкодити успіху, задіявши різні засоби - гроші, дипломатію, спецслужби, залежні від них ЗМІ, вживаючи полувранье і відверту брехню.

"Я закликаю і всю повноту Церкви Київського Патріархату, і українське суспільство, і всіх учасників об'єднавчого процесу - зберігати мудрість і поміркованість. Мета ворогів - посіяти недовіру і замішання. Наша спільна мета - успішно завершити розпочату справу", - підсумував патріарх Філарет.

ЗАЯВА ПАТРІАРХА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ ФІЛАРЕТА У зв‘язку з поширенням низки публікацій, явною метою яких є...

Geplaatst door Mykhailo Omelian op Maandag 19 november 2018

Нагадаємо, польські православні відреклися від України. "Нестабільність" церковного життя в Україні "руйнівно впливає на життя православної церкви в цілому".

Як повідомляв Знай. ua, ЗМІ дізналися про нову дату Об'єднавчого собору в Києві, церква – заперечує. Цілком імовірно, що рішення буде прийнято на початку грудня.

Знай. ua писав, що в УПЦ КП викрили нахабну брехню московських попів. Поширювана в оголошенні інформація не відповідає дійсності.