У Міністерстві закордонних справ України прокоментували сандал навколо родинних зв'язків представника України у ОБСЄ Ігоря Прокопчука із підозрюваним у шпигунстві на користь Кремля та претендентом на пост глави Інтерполу Олександром Прокопчуком.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення МЗС України.

Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця зазначив, що він є високої думки про посла Ігоря Прокопчука.

"За більше ніж 25 років роботи в МЗС України я зустрічав лише з десяток послів, які були б настільки віддані справі захисту інтересів України, як мій добрий колега і приятель посол Ігор Прокопчук. Все, що він зробив і ще зробить як посол, як професіонал, потребує Україна на міжнародній арені", - написав Кислиця у Facebook.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Кислиця зауважив, що родинні зв’язки Прокопчуків мали би більше хвилювати російське ФСБ, "адже мати такого родича, як Ігор Прокопчук, це ще той компромат".

У прес-службі МЗС відреагували на інформацію ЗМІ, заявивши, що родинні зв’язки не вплинули на роботу постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука і не шкодять національним інтересам України.

"Ця війна розкидала по обидва боки лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", - зазначили в МЗС.

У міністерстві додають, що за весь час після початку російської збройної агресії проти України "не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати Постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України".

Нагадаємо, Прокопчук Ігор Васильович, молодший рідний брат кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Олександра Васильовича Прокопчука, вже 8,5 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні.

Раніше Знай.uа писав про те, що сенатори США вимагають не допустити призначення на пост глави міжнародної організації Інтерпол російського генерал-майора Олександра Прокопчука.

Також Знай.uа повідомляв, що російський генерал-майор Олександр Прокопчук є головним претендентом на посаду глави Інтерполу.