Скандал із призначенням на пост глави Інтерполу російського генерал-майора Олександра Прокопчука обростає новими подробицями, у цій історії засвітився іще один член родини "путінського шпигуна".

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" із посиланням на власні джерела.

У матеріалах журналістського розслідування йдеться, що Прокопчук Ігор Васильович, молодший рідний брат кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Олександра Васильовича Прокопчука, вже 8,5 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За даними видання, Ігор Прокопчук перебуває у закордонному відрядженні 10,5 років, до свого призначення у Відень був послом України в Литві.

"Офіційні органи, причетні до призначення Прокопчука-молодшого до Відня, поки коментарів не дають. Однак інформація про родинні зв'язки Ігоря Прокопчука та Олександра Прокопчука на поточний момент перевіряється. Хоча викликає здивування, що така перевірка не була проведена раніше, під час призначення дипломата на високий державний пост", - йдеться в матеріалі.

Журналісти уточнюють, що багато хто з колег відзначає помітну зовнішню схожість Ігоря та Олександра Прокопчуків і обидва Прокопчука закінчили Київський державний університет ім.Т.Шевченка.

"Колеги характеризують Прокопчука-молодшого як висококваліфікованого професіонала, обізнаного і дисциплінованого, не схильного публічно обговорювати свої політичні переконання. При цьому колеги не помічали за ним проросійських поглядів і стверджують, що Ігоря Прокопчука цінують і поважають як в ОБСЄ (у Відні), так і в центральному апараті МЗС. За свідченням українських дипломатів, він сумлінно відстоює інтереси України в ОБСЄ. Однак у його колег викликало здивування те, що його діти ще не так давно (уже в розпал російсько-української війни) відвідували школу при посольстві РФ", - пише видання.

У той же час співрозмовники видання підкреслюють, що після всіх необхідних перевірок необхідно приймати зважені рішення. Історія Прокопчука показує, як тісно раніше були пов'язані Україна і Росія.

ОБСЄ
ОБСЄ

Нагадаємо, одним з двох генералів на пост глави Інтерполу став генерал російської поліції Олександр Прокопчук.

Раніше Знай.uа писав про те, що делегація України заблокує Генеральну асамблею Інтерполу в Дубаї, якщо главою відомства буде призначений генерал-майор поліції Росії Олександр Прокопчук.

Також Знай.uа повідомляв, що скандал навколо імовірного призначення на посаду голови Інтерполу ветерана російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександра Прокопчука набирає обертів.