Одним з двох генералів на пост глави Інтерполу став генерал російської поліції Олександр Прокопчук.

Цю інформацію повідомляє Financial Times.

Відомо, що крім Прокопчука, який на сьогоднішній день є віце-президентом організації, за пост буде боротися в. о. глави Інтерполу Кім Чон Ян з Південної Кореї.

Олександр Прокопчук

Вибори повинні відбутися 21 листопада.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

З 2011 року Прокопчук є главою Національного центрального бюро Інтерполу МВС Російської Федерації, а з 2016-го - займає пост віце-президента міжнародної організації кримінальної поліції.

Як відомо, наприкінці вересня екс-президент Інтерполу Мен Хунвей зник в Китаї. Він вирушив у відпустку і не повернувся. Дружина Хунвея подала заяву в поліцію Франції про його зникнення.

Мен Хунвэй

Пізніше в Інтерпол прийшла заява Хунвея, в якій він повідомив про свою відставку. За даними ЗМІ, після прильоту Хунвея в Китай його затримали правоохоронці за підозрою в корупції.

Нагадаємо, дружині екс-керівника Інтерполу Мен Хунвея, якого заарештували в Китаї, надходять погрози від невідомої людини. Жінка побоюється за своє життя, а також за двох синів-двійнят. Про це повідомляє CNN.

Мен Хунвэй

Зокрема, Грейс Мен заявила, що відразу після зникнення її чоловіка їй зателефонували з погрозами. Невідомий чоловік пообіцяв, що за нею прийдуть "дві команди".

"Я переживаю за емоційний стан дітей, не дозволяю зараз дивитися телебачення. Вони відчувають, що щось сталося. Вони бачать, що я плачу", – розповіла жінка.

Мен Хунвэй

Як раніше передавав портал Знай.uа, Інтерпол направив офіційне звернення до китайських правоохоронців.

Раніше портал Знай.uа передавав, що в Китаї безслідно зник український спортсмен.