Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) по офіційних каналах звернулося до Китаю із запитом на отримання інформації про главу Інтерполу Мені Хунвей,

Про це повідомляє AP.

Наразі вже відомо, що він поїхав у відпустку на Батьківщину з французького Ліона, де розташований офіс організації.

Відзначається, що від імені штаб-квартири організації було оприлюднено офіційну коротку заяву, у якій повідомляється, що Інтерпол очікує від влади КНР інформації про статус зниклого Мені Хунвею для того щоб усунути подальшу стурваноність.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Крім того відомо, що французькі правоохоронці вже розпочали оіфіцінк розслідування та намагаються встановити чи справдні зник керівник Інтерполу.
Французькі правоохоронці вже почали власне розслідування.

У свою чергу китайські ЗМІ відзначають, що відразу ж по приземленню чоловіка було затримано для допити місцевими правоохоронцями, що займаються розслідуванням корупційних діянь та проявами політичної нелояльності.

Разом з тим у Центральній комісії Комуністичної партії Китаю відмовились коментувати та розповідати будь-що стосовно статусу Мена Хунвей.

Відзначається, що призначення Мена на посаду глави Інтерполу проходило в умовах жорсткої "антикорупційної кампанії" генерального секретаря КПК Китаю Сі Цзіньпіна. За родом діяльності заступника міністра громадської безпеки Китаю, зниклий перетинався з багатьма високопоставленими китайськими чиновниками, що стали її фігурантами.

Так, одним з його "клієнтів" був екс-міністр громадської безпеки КНР Чжоу Юнаканом, який вже відбуває довготривалий термін ув'язнення через корупційні діяння.

Юнакан вважається ініціатором внутріпартійної боротьби проти становлення Сі Цзіньпіна лідером КНР. Після приходу останнього до влади, щодо міністра було розпочато розслідування, за підсумками якого він був звинувачений в корупції і посаджений. За даними журналістів, Мен Хунвей став останнім "підозрюваним" у кампанії Сі Цзіньпіна, зачищають поле від політичних опонентів.

У 2016 році Мен Хунвей змінив на посту глави Інтерполу Мірея Белестразі, який керував організацією з 2012 року. Його повноваження закінчуються в 2020 році.

Нагадаємо, український коп виявився шанувальником "ДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", харківський депутат повторив трюк Януковича.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні схопили одного з найнебезпечніших терористів ІД.

Інтерпол почав просити в Китаю роз'яснень про долю свого глави