29 вересня в мережі з'явилася шокуюча новина про те, що СБУ спіймали представника "ДНР", який виявився громадянином України. Про це стало відомо з повідомлення прес-центру СБУ.

Як повідомило джерело, ситуація була така, що за кермом авто з номерними знаками "ДНР", яке помітили в Києві, перебував громадянин України, екс-співробітник МВС України - представник однієї з українських страхових компаній.

СБУ

Працівники СБУ додали: "Контррозвідники СБУ встановили місце знаходження авто і затримали особу, яка ним керувала - громадянина України, колишнього співробітника МВС України, на даний момент - представника однієї з українських страхових компаній".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відразу ж після затримання несправжні реєстраційні номери та документи на транспортний засіб були вилучені.

СБУ також повідомила про те, автомобіль ПЕЖО-301 зі знаками "ДНР", який пересувався по Києву 27 вересня, знаходився в розшуку по лінії Інтерполу з 2014 року. Авто на території РФ затримала місцева поліція і передала громадянину України як представника страхової компанії.

За їхніми словами:

"Під час перетину російсько-українського кордону він зняв номерні знаки" ДНР ", але при в'їзді до Києва знову встановив їх, за його словами," для забезпечення відповідності реєстраційних автомобільних номерів пакета документів на зазначену машину, виданих російськими представниками Інтерполу , на випадок зупинки транспорту для перевірки працівниками поліції України".

Поки що немає детальної інформації про затриманого, але вже відомо, що він "свідомо намагався приховати автомобіль після поширення інформації в ЗМІ".

На даний момент СБУ займається аналізом отриманих пояснень і встановлення можливої ​​причетності громадянина України до терористичної діяльності.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спіймали на хабарі одного з керівників виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області.

Як повідомляв Znaj.ua, в мережі прогриміла новина про те, що бойовик Ігор Хакімзянов дав перший коментар після того, як він потрапив в епіцентр вибуху в окупованому Донецьку.

Також Znaj.ua писав про те, що на телеканалі "Росія 1" в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" показали карту Україну з регіонами, які нібито повинні відійти Росії та Польщі.