У жорстокому вбивстві російських журналістів в Центральноафриканській Республіці може бути зав'язана приватна військова компанія "Патріот".

Про це стало відомо завдяки повідомленням російського видання "Дождь", яке посилається на власне джерело: офіцера Міноборони РФ, бійця ПВК "Патріот" та ветерана спецслужб.

Джерело заявило, що можливим мотивом вбивства є розслідування поставок до Африки російської зброї, яке вів загиблий журналіст Орхан Джемаль.

Наголошується, що вбивць було троє, яких підтримували групи забезпечення і прикриття. Спочатку їм поставили "завдання з ліквідації", а вже потім — по інсценуванні нападу місцевих грабіжників.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Тому виникли люди в тюрбані", які грабують журналістів заради їх фотоапаратів та відеокамер. Людей перевезли з одного місця на інше, розбили скло, показали сліди боротьби", — розповіло джерело, зазначивши, що всі три команди були виділені зі складу ПВК "Патріот".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ оприлюднила відеозапис, на якому нинішній керівник так званої "ДНР" Денис Пушилін пропонував своїм спільникам ліквідувати Олександра Захарченка. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, на оприлюдненому відео йдеться про бажання нинішнього керівника "ДНР" Дениса Пушиліна здійснити переворот у псевдореспубліці завдяки ліквідації тодішнього керівника донецьких бойовиків Олександра Захарченка.

Варто нагадати, що в Словаччині поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві журналіста Яна Кучака та його нареченої.

Видання зазначає, що словацька поліція повідомляла на своїй сторінці в Facebook, що затримала кількох людей, підозрюваних у насильницьких злочинах, і провела обшук, однак не було зазначено, за якою справоб були затримані підозрювані.

Нагадаємо, історії найнебезпечніших у світі злочинців.

Як повідомляв Знай.uа втіклого терориста "Ташкента" схопили в Москві.

Знай.uа писав, коло Путіна кишить "живими джерелами" розвідки США.