Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року встановлено День Гідності і Свободи.

Свято з'явилося для того, щоб донести до сучасних і майбутніх поколінь об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

В день пам'ятної дати українці традиційно вшановують пам'ять загиблих під час Революції, приносять квіти та лампадки до пам'ятних місць, організовують виставки та акції.

У Києві на алеї Героїв Небесної Сотні біля каплиці відбудеться молебень та урочисте покладання квітів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також до меморіалу Небесної Сотні відбудеться хода студентів.

У Будинку профспілок пройде виставка Назустріч свободі, а в колонній залі КМДА відбудеться фотовиставка фотокореспондента і учасника Євромайдана Олександра Тимошенко.

Нагадаємо, що вихідним День Гідності і Свободи в Україні не є. Згідно ст. 73 Кзпп 21 листопада не є одним з офіційних неробочих днів в Україні.

Київська міська державна адміністрація разом з Кабміном повинна вжити заходів щодо забезпечення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності обладнаними приміщеннями для розміщення експозицій і зберігання музейних предметів.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський сказав, чому не пробачить політикам ошуканий Майдан. Відомий педіатр зазначив, що ніколи не пробачить обманутого довіри людей.

Також Знай. ua писав, що з нагоди річниці Майдану в Києві зберуть найкращих снайперів країни. Провідні стрілки України змагатимуться за першість.