Парламентарі розглянутьоновлений сімейний кодекс, зокрема питання щодо спрощеної реєстрації шлюбу для українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили на офіційному сайті ВР.

Законопроектом №8400 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реєстрації шлюбу громадян, що проживають на тимчасово окупованій території" пропонується внести зміни, які дозволять громадянам укладати шлюб у день подання заяви.

шлюб

Крім того, у порядку денному депутати також хочуть внести зміни до закону про освіту, який дозволить дітям, позбавленим батьківського піклування, брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів із конкурсних предметів у вищому навчальному закладі в межах установлених квот прийому до українських вишів нарівні з дітьми-сиротами без проходження ЗНО.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також парламентарі мають допрацювати проект державного бюджету на 2019 рік, який чекає другого читання.

Нагадаємо, українцям пояснили, хто та які пільги може отримати від держави.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада не дасть українцям сісти одразу на два стільці.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, як отримати свою готівку в рамках монетизації субсидій.

Додамо також, що сьогодні близько 68 тисяч українців отримують житлово-комунальні субсидії за кількома адресами. Як з'ясувалося, Міністерство фінансів з початку цього року направило близько 7,5 млн рекомендацій про перевірку достовірності інформації, яку подали отримувачі субсидій, завдяки чому вдалося уникнути неефективного використання 5,9 млрд грн.

Дивіться: Працевлаштування в Україні. Що терплять люди заради виживання