Буквально через кілька тижнів в Україні з'явиться Автокефальна Церква. З'явилася інформація, що томос можуть офіційно оголосити вже на днях.

Про це стало відомо завдяки статті "Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква" видання "Українська правда".

Томос в Україні
Томос в Україні

"Рішення про надання томосу Українській Церкві формально буде рішенням Синоду Вселенського патріархату. Найближче його засідання заплановано вже на наступний тиждень – 27-29 листопада", - наголошується в матеріалі.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з заявою Варфоломія, на засіданні буде призначено дату проведення об'єднавчого Собору в Україні.

"Оскільки до грудня інших засідань Синоду Константинопольського патріархату не заплановано, а томос повинні надати до грудневого Собору в Києві, то ймовірно, що томос Української Церкви нададуть вже на наступному тижні", - йдеться в статті.

Однак точну дату Собору ще не озвучили.

Варто нагадати, що в неділю, 18 листопада, в італійському Неаполі під час богослужіння світове духовенство і віруючі стали свідками справжнього дива - кров святого Януарія разредела в руках Блаженнішого Святослава. Відео події розлетілося по світовим ЗМІ.

Новину повідомив Секретаріат Глави УГКЦ в Римі. Як виявилося, диво сталося під час вшанування 85-ї річниці Голодомору в Україні. Згусток крові святого Януарія разредился в руках глави УГКЦ Блаженнішого Святослава прямо на очах у віруючих і святих отців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.

У повідомленні говориться, що 27-29 листопада Синод Константинопольського патріархату планує зібратися, щоб винести рішення про надання томосу про автокефалію Православної церкви України.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися про нову дату Об'єднавчого собору в Києві, церква - заперечує.

Як повідомляв Знай.uа Варфоломій хоче призначити в Україні свого ставленика. Філарет відмовився.

Знай.uа писав, українці штурмували розкішний замок скандального митрополита.