В українців можуть тимчасово забирати пенсії. Про це зазначається у Законі «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування». Щоб отримати пенсію вчасно, українці за законом з 2019 року зобов'язані:

  • мати мінімум 26 років стажу;
  • не виїжджати в іншу країну на тривалий час;
  • надавати Пенсійному фонду тільки справжні документи.

В документі є три причини для тимчасової відмови у пенсії: не виконано вимогу про стаж (15 років для пенсії в 65 років і 26 років — в 60 років), якщо була надана помилкова інформація, а також у разі, якщо ви не проживаєте за місцем реєстрації (живете на непідконтрольній Україні території або тривалий час перебували поза межами країни).

Нагадаємо, В українців відберуть більше половини всіх субсидій: вже відомо, хто постраждає сильніше

З початку року обсяг призначених субсидий українцям зменшився більш, ніж на половину.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію Державної служби статистики. Наголошується, що в січні-жовтні 2018 року обсяг призначених дотацій на оплату житлово-комунальних послуг зменшився на 66,7% до 1 164,8 млн гривень порівняно з січнем-жовтнем 2017 року.

Так, у міських населених пунктах загальний обсяг призначених субсидій склав 857,6 млн гривень, у сільських населених пунктах - 307,2 млн гривень (2 497,7 млн гривень і 995,2 млн гривень відповідно за аналогічний період 2017 року).

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Новий держбюджет - нові пенсії: що покладуть під ялинку українцям

Верховна Рада у другому читанні розглядає проект державного бюджету на 2019 рік, який передбачає чимало нововведень для громадян країни, зокрема підвищення соцстрандартов для простих українців.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

В документі заплановано підвищення прожиткового мінімуму для всіх категорій населення і, відповідно, перегляд розміру пенсій та соціальних виплат. Мова йде про збільшення розміру виплат соціальної допомоги, - пише Politeka.

Також Знай.ua" писав про те, що Пенсій не буде: на Новий рік українцям готують дірку від бублика