Народні депутати затвердила Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів України та призначила Ірину Фріз на посаду міністра у справах ветеранів.

Відповідні рішення парламентарі підтримали на засіданні 22 листопада.

Наразі вже відомо, що рішення про призначення Фріз на чолі новоутвореного міністерства підтримали 270 народних обранців. У свою чергу за призначення Оксани Маркарової проголосувало 242 нардепи.

Варто відзначити, що кандидатуру Маркарової одностайно підтримав профільний комітет Верховної Ради. Відразу ж після голосування новообрані міністри склили присягу на трибуні парламенту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також відомо, що 21 листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував відповідні кадрові зміні ВР.

При цьому до призначення на посаду міністра в українському уряді Маркарова 12 років очолювала Інвестиційну групу ІТТ в якості Голови правління - Президента ПрАТ ІК ІТТ-Інвест.

Ірина Фріз

Разом з тим варто відзначити, що новим представником України Тристоронньої контактної групи став Євген Марчук, екс-глава СБУ. Він зайняв місце колишнього президента та члена групи в Мінську Леоніда Кучми.

Відповідний указ у четвер, 22 листопада, підписав президент України Петро Порошенко, повідомила на своїй сторінці в Facebook перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Євген Кирилович всі ці важкі роки гідно представляв Україну в безпековій групі. Він добре орієнтується в проблематиці мінських переговорів і буде жорстко відстоювати національні інтереси України", ‒ прокоментувала призначення Ірина Геращенко.

Євген Марчук був четвертим прем'єр-міністром України.

Також був співробітник радянських і українських спецслужб, перший керівник Служби безпеки України у 1991-1994 роках, прем'єр-міністр України в 1995-1996 рр. Кандидат юридичних наук.

Крім того варто додати, що у Київському національному університеті культури і і мистецтв, ректором якого являється Михайло Поплавський, кімнати роздають не тільки студентам, значну частину займають народні депутати.

Яким чином державний заклад на столичному Печерську припав до душі тим, в кого і так грошей "кури не клюють", судячи з електронних декларацій?

Нагадаємо, соцмережі бурхливо обговорюють раптову хворобу Януковича.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна не дасть путінським посіпакам стати на чолі Інтерполу.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна показали, хто став реальним володарем Донбасу.

Україну на переговорах у Мінську представлятиме колишній прем'єр Євген Марчук