У Київському національному університеті культури і і мистецтв, ректором якого являється Михайло Поплавський, кімнати роздають не тільки студентам, значну частину займають народні депутати.

Яким чином державний заклад на столичному Печерську припав до душі тим, в кого і так грошей "кури не клюють", судячи з електронних декларацій?

За даними bihus.info, по всій території у переповнених кімнатах на 6 та 8 людей просто нереальна кількість тарганів та клопів, на 60 мешканців - в кращому випадку одна кухонна плита і дві душових.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Проблеми студентів обіцяли вирішити після того, як на початку 2000-их Київська міська рада виділила університету 3 земельних ділянки загальною площею 3,5 га на Печерських пагорбах - по вулиці Євгена Коновальця (раніше - Щорса), 36.

Точно їх цільове призначення звучало так: "для будівництва та обслуговування навчальних корпусів, гуртожитку та житлового будинку". Але в результаті на цій території виросли три житлових будинки та бізнес-центр. Забудовником весь час було ТОВ "Житло-Буд" екс-нардепа від “Батьківщини” та “Партії регіонів” Івана Куровського.

Три роки тому прокуратура вже відкривала кримінальне провадження з цього приводу, але воно зависло у повітрі.

"Ми коли вступили, нам сказали, що це буде ще один гуртожиток, в якому ми будемо жити. Але, коли його добудували, - сказали, що це буде гуртожиток для іноземних студентів. Я не знаю, які до нас мали приїжджати іноземні студенти, тому що в університеті їх нема й не було…", - згадувала колишня студентка Наталка Слободян.

Цікаво, що 234 вже давно помешкання – продані, частину з них скупили родичі відомих українських політиків. Найбільші, практично "царські" апартаменти на 206 квадратних метрів дісталися Ірині Домбровській – колишній дружини депутата від "БПП" Олександра Домбровського.

Кілька нежитлових приміщень (на 603 квадратних метри) викупила сестра депутата Яценка, хоча сама Дар’я ніколи не займалася якимось серйозним бізнесом, лише значилася серед засновників 12 громадських організацій.

Також у будинку утворилося ціле представництво осіб, пов’язаних із членами “Радикальної партії”. На матір Олега Ляшка тут оформлена квартира площею 77,5 кв. м. Ще одне 100-метрове помешкання придбав 24-річний Даніель Лайс, з яким минулого року Ляшка помічали на відпочинку в Австрії.

На звернення керівництво закладу не реагує, а депутати і далі продовжують витісняти студентів, які за свої гроші змушені винаймати житло – недешеве у Києві, якщо вірити даних ріелторів та власному досвіду орендарів.

Дивіться: Гніздечко від орла: як в гуртожитку Поплавського оселились депутати

Нагадаємо, у Києві біля приміщення Верховної Ради зібрався обіцяний масовий мітинг представників громадської організації "АвтоЄвроСила".Як повідомляв "Знай.ua", глава УПЦ МП Онуфрій оскандалився черговою неоднозначною заявою. Також "Знай.ua" писав, блогер наочно показав, чому ми настільки відстали від Литви, Польщі, Чехії та інших цивілізованих країн.