Днями глава УПЦ МП Онуфрій оскандалився черговою нахабною та неоднозначною заявою, яка стосується "грішного" життя "хворих та бідних українців".

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву Онуфрія під час літургії в Києво-Печерській лаврі.

Глава УПЦ МП висловив думку, що кожна людина отримує життєвий хрест її скорбот і хвороб, які допомагають їй удосконалюватися в духовному плані.

"Ми всі маємо свої хрести. В основному вони складаються з скорбот і хвороб. Іноді - з багатства і здоров'я, але це рідкісні хрести. Але саме хрести скорбот і хвороб мають властивість підштовхувати людину до Бога. А хрест багатства і здоров'я, благополуччя має властивість відштовхувати людину від бога. Бідність штовхає людину до Бога, багатство від бога", - вважає Онуфрій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Онуфрій
Онуфрій

Дана заява обурила українського політолога Олексія Голубуцкого, який у своєму Telegram-каналі написав, що парафіяни Онуфрія в Україні мають досить сумні перспективи.

"Усі, хто не хоче бути голодним, голим, босим і хворим жебраком - єретики і грішники, і взагалі безбожники! Можливо, все-таки ну його, того московського попа? Ще одне питання полягає в тому, яким чином в концепцію "божої людини" вписуються їх автомобілі представницького класу і палаци разом з центнерами золота? Або їм можна - їм сам Путін дозволив?", - додав експерт.

Філарет та Онуфрій
Філарет та Онуфрій

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархатукатегорично відмовилася брати участь в Об'єднавчому Соборі, більш того – вигадала покарання для тих, хто його відвідає попри заборону.

Раніше Знай.uа писав про те, що в суботу, 17 листопада в Кривому Розі група активістів спробувала штурмом взяти резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема. Про це повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МПа прес-служба УПЦ МП.

"Вони намагалися виламати двері будівлі і викрикували образи на адресу правлячого архієрея Криворізької єпархії за те, що він не підтримує ідею надання томосу Україні", - розповіли в УПЦ МП.

Також Знай.uа повідомляв, що на скасуванні рішення, держреєстратора про надання УПЦ Московського патріархату права на користування нерухомістю комплексу Почаївської лаври, наполягає Міністерство культури України.