23 листопада виповнюється 110 років з дня народження відомого дитячого письменника Миколи Носова. Google присвятив цій події дудл, на якому письменник зображений поруч зі своїм знаменитим персонажем Незнайкой. В описі зазначається цікавий факт про те, що "Незнайко" був виданий відразу на двох мовах: російській і українській.

Незважаючи на те, що Носов родом з Києва, він писав тільки російською мовою. На українську мову переклав твір Федір Маківчук.

Микола Носов народився в Києві в 1908 році, а його дитинство пройшло в Ірпені. Молодий Носов хотів стати хіміком і планував вступати в Київський політехнічний інститут, однак перед самим вступом передумав і пішов у Київський художній інститут. Там він захопився фотографією і кінематографом, а через два роки перевівся в московський інститут.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Писати дитячі оповідання Носов почав у віці 19 років в 1938 році. Однак слава до нього прийшла лише після закінчення Другої світової війни. Найбільш відомим твором письменника стала трилогія про пригоди Незнайка, яка стала "дитячою" антиутопією.

Раніше ми писали, що багато хто з нас мріяв в дитинстві знайти скарби, стати капітаном грозного корабля, і звичайно про папугу, який кричав б "Піастри!". Все це завдяки роману "Острів скарбів" Роберта Стівенсона, який відкрив багатьом дітям дивовижний світ піратів.

Але чи замислювалися ви, що це — фактично версія переможців, успішних шукачів скарбів?

Розповідь ведеться від особи Джима Хокінса, а три глави (з 42) написані доктором Лівсі. Він же, судячи з всього, і редагував книгу. І дуже багато в романі залишилося за кадром.

Також раніше ми повідомляли, що американський письменник, актор, сценарист і творець безлічі персонажів коміксів, колишній президент і голова ради директорів видавництва Marvel Comics Стен Лі, який пішов з життя 12 листопада, перед смертю створив образ ще одного героя.

Нагадаємо, чий череп зображений на прапорі всіх розбійників.

Як повідомляв портал "Знай.uа" археологи знайшли судно, яке приховувало багато таємниць.

"Знай.uа" писав, дослідники натрапили на легендарний корабель Джеймса Кука.