Намісник Святогірської лаври Української Православної Церкви Московського патріархату, митрополит Арсеній, зробив заяву, що територію лаври охороняють так звані козаки. Про це повідомляє replyua.net.

"Наші козаки – це місцеве населення з Святогорська. Отаман нашого козачого полку – це фельдшер швидкої допомоги Віталій Володимирович», - зазначив священнослужитель. Також він додав, що в 90-х було популярним організовувати козачі організації, однак так як вони «були як безпритульні, то почали ближче до лаврі ліпитися, адже козацтво завжди було православним".

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

"Ось вони у нас з тих пір. Охороняють територію, патрулюють. Тут немає п'ятиметрових стін. Заодно і хлопці не безпритульні, ми їх годуємо, утримуємо. Переважно хлопці з навколишніх сіл, які тут жили і живуть, прописка відповідна, українські паспорти. Не знаю, що там було, але у нас хлопці були і залишаються на території України, в політичні справи не лізуть, займаються своєю справою" підкреслює митрополит.

Він додає, що для того, щоб показати людям підозри, необхідно мати факти злочинів, а за будь-якого козака він здатний відзвітувати.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще


Нагадаємо, Бог терпів і нам велів: Томос вже на порозі УПЦ, ще трохи, ось вам хрест

Буквально через кілька тижнів в Україні з'явиться Автокефальна Церква. З'явилася інформація, що томос можуть офіційно оголосити вже на днях.

Томос для України
Томос для України

Про це стало відомо завдяки статті "Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква" видання "Українська правда".

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "Путін дозволив": московський клоун в рясі оскандалився заявою про "хворих" і "бідних" українців, цю єресь гидко слухати

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву Онуфрія під час літургії в Києво-Печерській лаврі.

Глава УПЦ МП висловив думку, що кожна людина отримує життєвий хрест його скорбот і хвороб, які допомагають йому розвиватися в духовному плані.

Також Знай.ua писав про те, що Не тим віддали: Мінкульт взявся за Почаївську лавру, молитви не допомагають