Один з охоронців колишнього ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка зараз працює в Росії.

Чоловік відмовився називати своє ім'я, але в інтерв'ю журналістам ВВС розповів деякі подробиці свого життя після ліквідації Захарченка.

"Російські найманці з приватної військової компанії "Вагнера" після участі в бойових діях на сході України і в Сирії з початку 2018 року виконують завдання в Судані, Центральноафриканській республіці, а найближчим часом можуть відправитися і в Лівію", - розповів боєць-доброволець приватної військової компанії (ПВК), який повернувся кілька місяців тому з відрядження до Сирії.

За словами колишнього охоронця ватажка бойовиків, на сьогодні близько 80 осіб воюють в Судані і третя рота в ЦАР.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Кілька тижнів тому людей почали збирати для відрядження в Лівію, але потім дали команду "відбій" і сказали поки нікуди не їхати, а чекати подальших вказівок", - зізнався боєць.

Крім того, він підкреслив, що свою "роботу" в Сирії продовжують учасники ПВК "Вагнер".

"Зараз там знаходиться вся п'ята рота і близько 20 осіб з резерву. Але бойових завдань там вже майже не вирішується, працюють на охороні важливих об'єктів, а влітку сьома рота Вагнера провела всі три місяці відрядження на базі в 70 кілометрах від Дейр-ез-Зора, відпрацьовуючи зі щитами та кийками розгін мітингів. Ні бойових завдань не було, ні охорони, навіщо для цього було везти всіх в Сирію, ніхто не зрозумів", - розповів доброволець ПВК.

Відомо, що до того, як стати добровольцем ПВК "Вагнер", на початку 2000-х він воював контрактником у Чечні. Після демобілізації був судимий за грабіж.

"Звільнившись із колонії, наступні 2,5 роки провів на Донбасі, воюючи на боці самопроголошеної ДНР. Служив в одному із загонів, які охороняли голову республіки Олександра Захарченко, але був змушений повернутися в Росію після того, як в ДНР на нього завели кримінальну справу. Зараз він працює охоронцем", - повідомляє ВВС.

Боєць попросив анонімності і пояснив це тим, що розраховує вирушити в ще одне відрядження з ПВК "Вагнера".

"З одного боку, це дуже хороший заробіток, навіть якщо ніяких бойових завдань немає, 150 тисяч рублів на руки ти отримуєш. З іншого боку, ніякої стабільності немає: повернулися після річного відрядження до Сирії хлопці з тих пір сидять без роботи, гроші вже витратили, і кілька людей просили допомогти з працевлаштуванням в охорону", - розповів він.

Нагадаємо як "коронували" головного лиходія в "ДНР".

Як повідомляв "Знай.uа" бойовики обстріляли українських героїв із забороненого вогню.

Також "Знай.uа" писав, стало відомо, як "віддячили" жителям ОРДЛО за участь у "виборах".