На переговорах підгруп Тристоронньої контактної групи в Мінську українська делегація відмовилися вшанувати хвилиною мовчання загиблого ватажка т. з. "ДНР" Олександра Захарченко, а замість цього сказали "Слава Україні, Героям слава". Про це розповіла представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

За її совами, представники ОРДЛО на засіданнях підгруп і ТКГ намагалися влаштувати "дешеву провокацію" з хвилиною мовчання за Захарченком, однак українська сторона відреагувала жорстко і публічно принизила бойовиків.

"Українська делегація, звичайно, відразу ж вийшла із зали, залишивши ОРДЛО з росіян самим поминати своїх подільників. А коли ми повернулися в зал, то звернулися до ОБСЄ із закликом вшанувати хвилиною мовчання справжніх Героїв – тисячі українців, убитих в результаті російської агресії на Донбасі. Українська делегація вся встала. Росіяни, які несуть відповідальність за кожного вбитого українця, і їх манкрути – сиділи. Ми вшанували наших загиблих. "Слава Україні" вигукнули ми так, що аж здригнувся позолочений мінський зал, і наші хлопці на небі почули. "Героям слава!" – це вже почув весь Президент-готель. І так, їх трясло як нечисту силу від ладану", – розповіла Геращенко.

Раніше повідомлялося, що з'явилися нові фото з місця прощання з убитим ватажком терористів "ДНР" Олександром Захарченко в Донецьку.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Судячи зі знімків, які у великій кількості з'являються в мережі, з терористом прийшов попрощатися і так званий глава Криму Сергій Аксьонов.

Також на похорон Захарченко прийшов "міністр доходів республіки" Олександр Тимофєєв з позивним "Ташкент", якого деякі місцеві та російські ЗМІ оголосили "загиблим" після вибуху.

Після завершення церемонії прощання з ватажком бойовиків у Донецькому театрі, розпочнеться хода по центральній вулиці міста. Автомобіль з тілом Захарченко проїде в будівлю окупаційної адміністрації Донецької області, а потім попрямує до цвинтаря, де відбудуться самі похорони.

Нагадаємо, щури Захарченко намагаються втекти з Донецька, всі виїзди закриті.

Як повідомляв портал Знай.ua, соцмережі вибухнули з-за смерті глави "ДНР" Олександра Захарченко.

Також портал Знай.ua писав, в мережу злили відео з кладовища, де зарили Захарченко.