З понеділка, 25 листопада, вступають у силу закони № 8487 і 8488 про розмитнення автомобілів з єврономерами.

Відповідні закони були опубліковані у парламентському виданні "Голос України".

Як відомо, на цьому тижні, 21 листопада, народні депутати розблокували процес підписання законів про "евробляхи". Два проекти постанови, якими пропонувалося скасувати результати голосування за закон, парламентарії не підтримали.

22 листопада, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав документи, а наступного дня, 23 листопада, свій підпис поставив президент Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Законопроекти про розмитнення автомобілів на іноземних номерах вже були враховані в розрахунку доходів бюджету-2019 при підготовці цього документа до другого читання. В суботу, 23 листопада, Верховна Рада ухвалила головний кошторис країни.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко прийняв рішення про розмитнення авто з іноземною реєстрацією. Глава держави підписав закони, які запропонувала Верховна Рада. Це рішення Порошенко назвав "непростим компромісом між державою і фактичними власниками авто". Про це стало відомо із заяви, яка опублікована на сторінці президента в Facebook.

"Підписав закони №8487 і №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої і до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, індексації пенсій, виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко і недвозначно передбачено законом", - написав Порошенко.

Прийняття законів президент назвав "непростим компромісом між державою і фактичними власниками авто".

Як повідомляв портал Знай.uа, закупівля парламентаріями новеньких Toyota Camry за 5 млн гривень обурила "євробляхерів".

Також Знай.uа писав блогер показав, чиї інтереси враховує прийнятий закон про "евробляхаг".