Понеділок 26 листопада став для українців чорним днем, адже буквально за одну ніч усе перевернулося з ніг на голову - російські окупанти атакували у Азовському морі бронекатер ВМС України, пряма агресія поставила країну у ситуацію повної бойової готовності.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на нічному екстреному засіданні прокоментував конфлікт у Азовському морі та анонсував дії, до яких готується Україна у відповідь на агресію.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на заяву Турчинова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Секретар РНБО зазначає, що уздовж сухопутних кордонів України з Росією підрозділи Збройних сил країни-агресора ведуть інтенсивну підготовку, можливо - до вторгнення в Україну.

український кордон
український кордон

П'ять років, зазначив Турчинов, Кремль веде проти України неоголошену війну, однак сьогодні Москва вперше атакувала українські війська, не маскуючи себе різноманітними бандами - "добровольцями" або якими - небудь "ополченцями".

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

При цьому, каже Турчинов, раніше Росія намагалася приховувати свої дії, співаючи мантри "Їх там немає" і використовуючи, зокрема, у лавах терористів Донбасу своїх військових без розпізнавальних знаків.

"Ми бачимо, що сьогодні військові підрозділи Збройних сил, ФСБ РФ атакували наші ВМС, причому вели вогонь на поразку. Саме тому ми говоримо про небезпеку не тільки провокацій в Чорному і Азовському морях, але і на суші. Ми бачимо ту активну підготовку військових підрозділів РФ, яка відбувається вздовж наших північних, східних і південних кордонів", - заявив Турчинов.

Азовське море
Азовське море

Тому, заявив він, Україні зараз необхідно введення воєнного стану.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів, підбитий МБАК "Бердянськ".

Про це повідомило джерело InfoResist в Міноборони України.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія вийшла на новий рівень агресії, атакувавши українські катери в Азовському морі. "Знай.ua" публікує хроніку подій.

Також Знай.uа повідомляв, що в Чорному морі Росія відкрила вогонь і підбила бронекатер "МБАК "Бердянськ" ВМС України.