Стало відомо, що президент України Петро Порошенко запропонував ввести воєнний стан в Україні з 9 ранку 28 листопада на 30 днів, замість раніше заявлених 60-ти. Таку заяву глава держави зробив під час голосування у Верховній Раді, передає 112 канал.

Найімовірніше, таке рішення прийнято для того, щоб не було перетинів з виборами. Уточнимо, що 26 листопада проводиться позачергове засідання Ради, на якому депутати повинні вирішити питання про введення військового положення. Зараз у залі зареєстровано 338 депутатів. Для введення військового положення необхідно не менше 226 голосів.

Напередодні РНБО ухвалила рішення про звернення до парламенту з такою ініціативою. Після цього Порошенко підписав указ про рішення РНБО ввести воєнний стан на Україні.

Це реакція української влади на інцидент в районі Керченської протоки, що стався в неділю, коли російський прикордонний катер протаранив український буксир. Українська сторона звинуватила росіян у захваті трьох військових кораблів, на яких знаходилися 23 військових. Шестеро з них поранено, двоє - у важкому стані.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У ФСБ Росії наполягають, що українські кораблі "зробили спробу незаконних дій" в рамках "територіального моря Росії" і не реагували на вимоги про негайне зупинення.

Зазначимо, на засіданні РНБО Петро Порошенко повідомив про те, що отримав сотні дзвінків від учасників АТО і військових, які зараз знаходяться в резерві про те, що "вони вже пакують рюкзаки і готові виступати на оборону держави".

Нагадаємо, що Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Європейському парламенті обговорять можливість введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії через події 25 листопада в Керченській протоці.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк не збирається вводити якісь обмеження у разі введення військового положення і на його період.