Український журналіст Олександр Кочетков прокоментував всенародний скандал навколо уведення в Україні воєнного стану та політичну істерику на цьому фоні.

Воєнний стан
Воєнний стан

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"А тепер давайте розберемося, що це було. Морський інцидент з недоімперією був неминучий. Його програмувала ніяка позиція нашої влади в Азовському морі - починаючи з ігнорування Кримського моста і закінчуючи доглядом українських судів російськими прикордонниками. На серйозну ескалацію, при всій виявленої агресивності Росії, епізод не тягне - і тому, що в ньому брали участь, в основному, прикордонники, і тому, що наші суду не вели вогонь у відповідь", - зазначає журналіст.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кочетков додає, що заяви про те РФ вперше не ховаючись напала на наших військових, є цинічною брехнею. Артилерійські обстріли українських військ в південному котлі в 2014 році, які РФ вела зі своєї території - це безумовний акт агресії.

"Воєнний стан, запропонований Президентом Порошенко, не містило і не містить НІЯКИХ дій, спрямованих ПРОТИ агресора. Це ВП взагалі не передбачає військових дій - повний абсурд і профанація (Росія у нас що, стихійне лихо чи що?)! Зате в президентському указі було повно положень, що різко обмежують права і свободи українців по всій території України. Крім того, ВП надавало чинному Президенту можливість повністю контролювати виборчу кампанію, аж до зняття неугодних йому кандидатів і зміщення термінів голосування", - додає журналіст.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Введення ВП було принципово важливо не тільки для Президента, а й для всієї верхівки нашої влади. Саме тому в цій дійстві брав участь весь Кабмін - "і уряд, і Президент перебувають в одному бронекатері, який неабияк качає".

Лідери опозиційних парламентських фракцій (і примкнув Олег Ляшко) тому і наполягали на попередніх консультаціях з Папом, бо знали про категоричну вимогу західних лідерів не вводити диктаторське ВП.

Олег Ляшко
Олег Ляшко

"У відкриту ПАП поки не ризикнув. За підсумком маємо потенційне військове становище в прикордонних областях, яке буде введено за фактом сухопутної агресії РФ, і тільки на 30 днів. Бонусом пішла постанова Ради про те, що президентські вибори відбудуться 31.03.2019г. Але ця відверта невдача Порошенко з його авантюрою зовсім не означає, що можна розслабитися", - резюмує Кочетков.

Нагадаємо, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Раніше Знай.uа писав про те, що українцям пояснили, як зміниться їх життя із уведенням воєнного стану.

Також Знай.uа повідомляв, що з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.