На українському кордоні стався інцидент із росіянами, які летіли до Києва.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на інформацію Держприкордонкомітету Білорусі.

У повідомленні сказано, що після оголошення у 10 областях України воєнного стану в Білорусь повернули півсотні росіян, які летіли до Києва через Мінськ. Громадян країни-агресора завернули в аеропорту українські прикордонники.

"Починаючи з учорашнього дня, 26 листопада, майже п'ятдесят чоловік повернули до Мінська. Це торкнулося чотирьох рейсів "Бєлавіа" - трьох вчорашніх і ще одного сьогодні. Найчисленніша група повернутих була сьогодні. Якщо вчора повернулися 12 осіб, то сьогодні - 35", - повідомили у Держприкордонкомітеті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За інформацією прикордонників, в Білорусі всі громадяни Росії були оформлені відповідно до встановленого порядку, але їх завернула українська сторона. При додали, що "причина недопуску не називалась".

"Інформації від Державної прикордонної служби України щодо зміни порядку перетину кордону іноземними громадянами, в тому числі Російської Федерації, не надходило", - зазначив офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі.

Нагадаємо, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

Верховна Рада
Верховна Рада

Голосування щодо доленосного для України законопроекту пройшло в понеділок, 26 листопада. За його підсумками Рада вирішила підтримати пропозицію президента. "За" ухвалення законопроекту проголосували 276 депутатів.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9:00 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 р.

Раніше Знай.uа писав про те, що 26 листопада український парламент підтримав більшістю голосів указ українського президента про введення воєнного стану на території десяти областей України.

Відомо, що дане рішення депутати прийняли за захоплення українських військових кораблів у Чорному морі. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Також Знай.uа повідомляв, що 26 листопада в Україні, згідно указу президента, офіційно запровадили воєнний стан на 30 діб.