У селі Кобилецька Поляна на Закарпатті напередодні ввечері 11-річна дівчинка винесла з палаючого дерев'яного будинку молодших братів та сестер, а також покликала на допомогу сусідів, щоб врятувати родича, який через хворобу не міг сам ходити.

Про маленьку українську героїні розповіли в прес-службі ДСНС.

Пожежа могла б закінчитися загибеллю 6 осіб, якби не 11-річна Соня. Її батьки того нещасливого дня поїхали у справах до райцентру. В будинку знаходилося п’ятеро дiтей – Соня зі своїми молодшими братиками і сестричками, та їхнiй родич, який через хворобу важко пересувався.

Діти гралися, повечеряли і вже вляглися в ліжко, коли Соня відчула запах горілого, що йшов із сусідньої кімнати. Дівчинка вирішила перевірити, що там, а коли вона відкрила двері тієї кімнати, то з жахом побачила, що приміщення палало.

Будинок був побудований з дерева і міг спалахнути весь в будь-яку секунду. А шлях до виходу вогонь вже відрізав.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Багато часу для роздумів у дівчинки не залишалося, а головне дитина не розгубилася і почала діяти. Усвідомивши, що вогонь вже відрізав шлях до виходу з приміщення, Соня негайно почала випихати братів і сестер через вікно", - говорять в ГСЧС Закарпатській області.

Наймолодшій дитині всього 2 роки, діти були налякані, але старшу сестру слухалися беззастережно. Лише коли всі діти опинилися на свіжому повітрі, Соня також покинула будинок через вікно і побігла до сусідів по допомогу.

На той час пожежу вже помітили односельці: одні телефонували рятувальникам, а інші поспішали дитині на допомогу. Соня повідомила сусідам, що всередині будинку ще залишився їхній родич.

"На порятунок маломобільного дорослого, який залишався вдома, кинулися сусіди. Чоловіки швидко зайшли в будинок, знайшли його і винесли на свіже повітря. Потім один з сусідів відвіз дітей в місцеву дільничну лікарню. На щастя, медичної допомоги діти не потребували, і до приїзду батьків знаходилися в теплі і під наглядом лікарів", - розповіли у відомстві.

Причину займання встановлюють правоохоронні органи. Вогнем знищено дах та дерев’яні стіни на площі 66 м2.

Нагадаємо, випадковий перехожий врятував немовля, яке мати викинула з вікна палаючої квартири.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві пожежа в багатоквартирному будинку забрала життя 53-річної жінки.

Також Знай.ua писав, 24 листопада, в Індустріальному районі Дніпра сталася масштабна пожежа в кафе.