Щорічний унікальний форум Level Up Ukraine, що відбувся в центрі столиці 28 листопада, зібрав близько 500 учасників не тільки з України, а з інших країн. Серед них – бізнесмени, політики, законотворці, правознавці та лідери різних сфер діяльності. Знай.ua відвідав захід, присвячений розвитку та вирішенню існуючих проблем бізнесу в Україні, та дізнався, які теми підіймалися під час обговорень.

ТЦ в селах, роботи на огородах та стартами

Одним із направлень став аграрний сектор, обговорювання якого відбулося під час панельної дискусії.

"Ми ламаємо той міф, що сільське господарство – це рутинна, брудна робота в селі, в полі. Це – високотехнологічний бізнес. У Великобританії вже вирощений перший урожай ячменю без участі людей, тільки дрони, роботи-трактори працювали на цьому полі. Тому мета такої автоматизації – вивільнення людей від важкої роботи в полі і створення більш творчих завдань для ефективного використання людських ідей і можливостей", – розповідає директор з управління персоналом групи компаній "Укрлендфармінг" Наталія Романенко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Але, як зазначив засновник Neuromation Максим Прасолов, мова йде не про заміну людей, а про доповнення цієї сфери сучасними технологіями.

"Потрібно заохочувати молодь, щоб вона залишалася в рідному селі. Тому самореалізація є одним з серйозних факторів – давати молоді креативно себе реалізовувати. Скажімо, якщо IT чи аграрна компанії пропонуватимуть роботу у таких місцях. Зрозуміло, окрім відкритих філіалів компаній, потрібні і базові умови життя для молоді: ТЦ, дороги, школи тощо", – зазначає заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Як наголосила директор з управління персоналом групи компаній "Укрлендфармінг" Наталія Романенко, одним з найдієвіших інструментів заохочення молоді стане організація коротких стартапів в сільській місцевості. Триватимуть вони близько року, після чого робота молодих спеціалістів трансформуватимуться у інший аналогічний стартап з іншою ідеєю та концепцією. Це допоможе урізноманітнити рутинну, багаторічну роботу, яку ми звикли бачити раніше.

Трансформація Фіскальної служби

В рамках панельної дискусії "Експортний потенціал українських компаній" за участі керуючого директора всесвітньо відомої компанії Green Seed Group обговорювалося питання трансформації Фіскальної служби України.

"Нам потрібен єдиний орган, який буде займатися контролюванням правопорушень в економіці. А не так, що кожен другий місяць приходять до бізнесу різні організації і замість того, щоб створювати робочі місця, розширенням виробництва, займаються створенням "маски-шоу" та спілкуванням з різними правоохоронними органами", – відзначає Грегорі Фішман, директор департаменту розвитку бізнесу компанії "Делойт" в Україні.

Впродовж дня підіймалися також питання досвіду успішного залучення інвестора в поточних умовах, трансформації на фармацевтичному ринку, експортного потенціалу українських компаній, майбутніх інвестицій в Україну та ін..

Раніше Знай.ua писав, що Москву замінували вздовж і впоперек, 10 торговельних центрів евакуюють.

Також Знай.ua писав про те, що найвідоміший ТРЦ Києва захопили: перші деталі та кадри.