Вчені зробили черговий висновок про шкоду нікотину. Як виявилося, у тих, хто любить задумливо вдихати дим, страждають не тільки серцево-судинна система, шкіра і легені, але їм скоро і думати буде нічим. Виявляється, куріння погіршує увагу, пам'ять і здатність до навчання – тобто, засвоєння нової інформації. Такі результати дослідження вчених з Грацького університету.

У дослідженні взяли участь 60 добровольців – 30 чоловіків і 30 жінок. Учасників поділили на групи тих, хто палить, і тих, хто віддає перевагу здоровий спосіб життя. Вчені спостерігали за тим, як змінюються структури головного мозку, обмін речовин та відповідно когнітивні здібності у курців і некурців. Як з'ясувалося, куріння безпосередньо впливає на нейротрансмітер GABA, який грає найважливішу роль у формуванні когнітивних функцій , уваги, пам'яті та засвоєння нової інформації.

Приблизно в цей же час іншого дослідження проводили в університеті Пенсільванії. У ньому брали участь декілька курців добровольців у віці від 19 до 16 років. Кожен з них за день викурював мінімум 20 сигарет.

Вчені перевірили активність мозку під час куріння і після доби утримання. Дослідження проводилося на апараті МРТ. Спочатку, перед тим як лягти в апарат МРТ, добровольці викурили по сигареті. На другому етапі експерименту ці ж люди добу не курили і також обстежувалися на апараті МРТ.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Результати експерименту такі: після утримання від куріння, зв'язок між каналами мозку була сильно ослаблена, і на вирішення навіть найпростіших завдань йшло багато часу. А це означає, що мозок, який звик до нікотину, губиться без нього і відволікається на зовнішні фактори, бореться з поганим настроєм і сил на вирішення важливих завдань у нього просто не залишається.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли про "гріхи батьків": як куріння батьків впливає на фертильність потомства.

Чоловіки, чиї батьки курили до народження мають меншу кількість сперматозоїдів.

До такого висновку прийшла дослідницька група з Лундського університету на основі обстеження 104 шведських чоловіків у віці від 17 до 20 років.

Небезпечніше куріння і ожиріння може бути, мабуть, тільки нічна робота. За результатами наукових досліджень, вона провокує розвиток страшного захворювання.

Переривчастий графік значно підвищує ризик розвитку діабету другого типу. Максимальної небезпеки піддаються жінки, які чергують в денні і нічні зміни.

Про це повідомили вчені Гарвардського університету.

Вони проаналізували дані кількох довгострокових досліджень, які були присвячені здоров'ю медичного персоналу. В особливості тих працівників, які чергують позмінно, у тому числі вночі.

Нагадаємо, Супрун знову накинулася на курців і розповіла страшну правду про рак легень.