Справжнім героєм став український школяр Влад Корх з села Корюківка Чернігівської області. Хлопчик пообіцяв за рік зібрати 15 тонн пластикових кришечок. Саме таку кількість було необхідно, щоб виготовити протез для одного хлопця, який втратив ноги згодом онкології. Про його зворушливої історії дізналися завдяки проекту про мотивацію і силу волі "Цієї миті рік тому" на СТБ. Хлопчик став героєм 13-го випуску проекту.

"Я збираю одному юнакові на протез. Його звуть Саша, йому 20 років, і він переміг рак. У 16 років Саші ампутували ногу. Я знайшов оголошення в інтернеті, що йому терміново потрібен протез, і я вирішив допомогти. Я написав, що хочу зібрати кришечки йому на протез, ми стали спілкуватися і подружилися", — розповів Влад.

Як пояснив школяр, одна половина кришечок йде на протез, а друга — на переробку. На отримані від переробки гроші виготовляють решта не пластикові деталі. Хлопчик був впевнений, що йому буде достатньо 15 тонн, однак через пару місяців дізнався приголомшливу новину — для протеза необхідно вдвічі більше!

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Проте хлопець не здавався і вірив у свою справу до переможного кінця.

У щоденниках Влад розповів, що для нього збирали кришечки і продуктові магазини, і благодійні фонди, і поліцейські, і навіть зірки! Така підтримка з усіх міст України надихала хлопчика йти до своєї мети.

"Мені вдалося це тільки з Україною. Якби мені не допомогли українці, у мене б нічого не вийшло! Кожен день мені привозили тисячі кришечок", — зізнався Влад.

За 30 тонн перероблених пластикових кришечок хлопчикові вдалося виручити 100 тисяч гривень, на які Саші виготовили протез! Разом друзі прийшли в студію "Цієї миті рік тому" і розчулили глядачів до сліз, адже Саша впевнено крокував з протезом.

"Ми теж збирали кришечки всім телеканалом СТБ. Я передавала пакети кришечок для тебе через редакторів! Саша, у тебе з'явився дуже крутий друг! Я б теж так хотіла", — поділилася ведуча Даша Трегубова. Історія Влада і Саші ще раз доводить, що можливо все!

Нагадаємо, Джессіка Кокс – мила дівчина, яка через вроджений дефект народилася без рук. Коли вона ще перебувала в утробі матері, жоден з аналізів не показав, що з дитиною щось не так. Незважаючи на таке рідкісне захворювання, дівчина не зневіряється.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці тяжкохворі люди зважилися жити на повну котушку до останньої миті. У них є чому повчитися.

Також "Знай.uа" писав, історію крижаної людини Льюїса Гордона П'ю, який здійснює неймовірні запливи заради порятунку природи.