Росія знову підміняє факти і поняття. Кремль безцеремонно бреше, коли заявляє про те, що буксир "Яни Капу" і малі катери "Бердянськ" з "Нікополем" намагалися проскочити під так званим Кримським мостом без попередження диспетчера окупантів.

Азовське море
Азовське море

Про це стало відомо завдяки заяві начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, який послався на дані двох радіограм.

"У них чітко звучить те, що український МБАК "Бердянськ" здійснює запит і спілкується з диспетчером поста технагляду берегової охорони ФСБ РФ по безпечному проходу Керченською протокою. Що стосується лоцмана, то його готові були прийняти на борт і слідувати згідно з планом", - заявив Муженко.

За його словами, попередження про прохід через протоку було передано окупантам за 4 години до початку переходу. Також Муженко підкреслив, що це повідомлення було прийнято диспетчером 25 листопада о 03:58.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто нагадати, що представники НАТО заявили, що Альянс не збирається відправляти додаткові кораблі в Чорне море для підтримки України. Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску заявила, що в Чорному морі і так багато кораблів. Нещодавно президент України Петро Порошенко закликав НАТО перемістити свої кораблі в Азовське море, щоб допомогти Україні у разі загострення російсько-українського конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арешт українських моряків у Керсі все більше обростає подробицями, українцям є чим пишатися, адже військові в російському полоні проявляють себе як справжні герої. У повідомленні говориться, що полонений капітан Роман Мокряк не зрадив флот України під час окупації Криму, рік жив на кораблі під Одесою, потім отримав під керівництво артилерійський катер "Бердянськ".

Нагадаємо, українські офіцери з "кримських" бранців перетворилися в "московських": подробиці провокації.

Як повідомляв Знай.uа Пєсков знайшов позитив у відмові Трампа від зустрічі з Путіним.

Знай.uа писав, Сенат США опублікував вимоги до Путіна: відкрити Керченську протоку, повернути українців.